Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 января 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1071,65+1,15%

Український ринок вчора продовжив показувати «гойдалки». Протягом дня індекс УБ змінювався в діапазоні від –0,75% до +4,6%; денний діапазон коливань склав 5,4%. Це було справжнє поле для діяльності дей-трейдерів – торгівлі га змінах цін акцій протягом дня. Закінчив вчорашні торги індекс з плюсом в 1,7%, продовживши тренд зростання, який намітився ще наприкінці минулого року. Більше за інші додали в ціні в понеділок індексні акції Донбасенерго та Крюківського вагонобудівного заводу – плюс 8,1% та 4,7%, а втратили акції металургів: Єнакіївського метзаводу та Алчевського меткомбінату – 2,2% та 2,0% відповідно. Перші два згаданих папери і внесли найбільший внесок в ріст індексу УБ за результатами торгів у понеділок.

На багатьох закордонних фондових біржах вчора спостерігалось зниження. В понеділок знизились всі основні фондові індекси США та чимало фондових індексів країн, які розвиваються. Широкий фондовий індекс США S&P 500 опустився на 0,8%. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM закінчив вчорашній день з мінусом у 0,6%. А от європейські біржі завершили вчорашній день переважно ростом. Німецький DAX додав 1,4%, французький CAC 40 – 1,2%, італійський FTSE MIB – 0,95%. Британський FTSE 100 закінчив торги без змін. Широкий панєвропейський індекс STOXX 600, який найбільше відображає динаміку регіонального ринку Європи в цілому, в понеділок зріс на 0,57%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси слабо знижуються, а індекс MSCI EM – слабо підростає.

В цілому інвесторів в акції в світі турбує зниження цін на нафту, можливий невисокий темп росту прибутків американських корпорацій в четвертому кварталі (сезон квартальної звітності в США якраз розпочинається) та можливе підвищення базової ставки ФРС США. Після чудового з точки зору інвесторів в акції США 2014 року, протягом якого широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 12,55% і це без дивідендів, рік 2015 бачиться, можливо, менш вдалим. До речі для інвесторів в європейські акції рік був менш вдалим – ріст індексу STOXX 600 склав за рік 3,9% (це дохідності від виплати дивідендів), а для портфельних інвестицій в акції ринків країн, які розвиваються в цілому результат був негативним.

Що стосується суто українського фондового ринку, то тут певне заспокоєння ситуації на сході країни відіграє позитивну роль. Технічна картина по індексу УБ чітко вказує на високу імовірність росту показника в найближчий перспективі до відмітки між 1100 та 1130 пунктами, або ще на 5%. А значить сьогоднішній день, скоріше за все, буде позитивним з точки зору росту цін локальних акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 января 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий: многие инвесторы встретят сезон корпоративной отчётности продажами
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду