Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 9 февраля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1034,53-2%

Індекс УБ в п’ятницю закріпив успіх четверга і підріс на серйозні 3,7%. Це було спричинено як і важливими позитивними новинами про можливе врегулювання ситуації на Донбасі, так і технічними факторами – індекс УБ вже тривалий час знижувався і суттєво втратив у величині за попередній період. Свій внесок в ріст цін українських акцій також внесли і досить суттєве зростання цін акцій на минулому тижні на багатьох провідних фондових майданчиках, і вже тепер варто згадати слово на жаль девальвація гривні, яка підштовхувала вверх ціни акцій українських експортерів.

Президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент РФ Володимир Путін домовилися провести зустріч в нормандському форматі в Мінську 11 лютого. Новина є позитивною, хоча саме очікування зустрічі може позначитись певною нервозністю на українському ринку акцій і спричинити на їх ціни певний тиск донизу.

В останній день минулого тижня ціни на європейські акції слабо підросли - панєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,2%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився в цей день на  - 0,3%. Приблизно на таку ж величину знизились і інші основні американські індекси, але в цілому тиждень на західних ринках був позначений хорошим ростом. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився в п’ятницю на 0,4%.

В п’ятницю були опубліковані дані по ринку праці в США, один з основних макроекономічних звітів країни. Число робочих місць в економіці США в січні зросло на 257 тис., більше прогнозів. Показник за грудень також був переглянутий в сторону підвищення - зайнятість в грудні місяці підвищилася на 329 тис., а не на 252 тис., як повідомлялося раніше згідно з попередніми даними. Трейдери на фондовому ринку зустріли дані зі змішаними почуттями, адже хороший звіт може окрім свідчення про ріст економіки також означати і більш ранній ріст відсоткових ставок, що не дуже добре для цін акцій.

Сьогодні ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються, як і індекс MSCI EM.

На український ринок акцій сьогодні впливають дві сильні протилежні тенденції: потужний рух цін акцій вгору за два попередні дні, який мав би по технічним ознакам продовжитись і, несприятливий фон на зовнішніх ринках з невизначеністю стосовно остаточних результатів переговорів по Україні 11 лютого, які негативно впливають на ціни на локальному ринку акцій. Хочеться сподіватись, що рух вгору сьогодні продовжиться і, зважуючи фактори, здається для цього росту є більш серйозні аргументи.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 февраля 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду