Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 4 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1102,21-1,11%

Вчора індекс УБ в першій половині дня зростав, а в другій знижався і закінчив торгову сесію мінусом у 1,9%. Така поведінка індикатору абсолютно не повинна дивувати і була цілком логічною, адже вчора в другій половині дня проявився в повній мірі цілий ряд факторів, які сприяли зниженню цін українських акцій. Якщо говорити про суто український ринок, то вчора індекс в першій половині дня досяг двох піків жовтня, які на той час позначили локальні максимуми. Нагадаємо, що подвійна вершина, яка була тоді, в жовтні (не зараз), в технічному аналізі означає сильний сигнал до майбутнього суттєво зниження, і так воно надалі і було. Що стосується вчорашнього стану локального ринку акцій, то досягнення цих двох вершин означало підхід до сильного руху опору. Для того, щоб подолати цей опір, вимагається певна сила. Окрім того, фондовий індикатор УБ вже певний час зростав і доречною була пауза.

Далі дуже доречно згадати вкрай негативний вплив зовнішніх ринків. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким непогано корелює індекс УБ, вже не перший торговий день сповзає вниз. Вчора індекс в чергове незначно знизився – на 0,2%. Сьогодні індикатор зранку знову в невеликому мінусі – теж -0,2%. Вчорашній негативний рух на американському ринку, який також мав свій вплив на всі фондові ринки, був практично визначеним. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 вже більше року, якщо не півтора, рухається вверх поштовхами, утворюючи локальні вершини. Після чергового локального підйому наступає насичення, коли покупці вже не готові робити нові придбання і індекс логічно йде вниз. Таке насичення на черговій вершині на фондовому ринку США спостерігалось вже протягом ряду торгових сесій. Тож зниження індексу S&P 500 вчора було цілком очікуваним. Тим більше, що ряд видатних фінансистів, які добре проявили себе на ринку облігацій, заговорили про скоре зростання базової ставки в США, що негативно і для акцій, і це також послужило додатковим фундаментальним чинником.

Не дивно, що і європейські фондові біржі, які вже давно зростають, а значить і очікують на певну паузу в рості, під впливом негативного відкриття американських бірж пішли вниз. Панєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора знизився на 0,9%.

Тож під впливом власних технічних факторів, а також цілого сполучення негативних тенденцій на зовнішніх ринках, вчора ціни українських акцій в другій половині дня пішли вниз. Вочевидь, якщо говорити про проміжок тиждень, негативна тенденція в цінах українських акцій може спостерігатись. Проте, після 11 березня, коли імовірно рада директорів МВФ прийме рішення про надання великої фінансової допомоги Україні, ціни українських активів, імовірно, здійснять помітний підскок вверх і українські акції не будуть виключенням.

Що стосується саме дня сьогоднішнього, то після вчорашнього зниження деякий рух цін акцій вверх дещо більш імовірний, ніж їх рух вниз.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 марта 2015
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду