Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1087,87-1,76%

В п’ятницю індекс УБ підріс на 0,6%. А поміж тим, ринки країн, які розвиваються, і в п’ятницю, і вчора, і сьогодні зранку відзначились зниженням на 0,3%, 1,2% та 0,75% по їх доларовому індексу MSCI EM відповідно. Причому, з сьогоднішнім, це вже восьмий торговий день зниження індексу MSCI EM, і негативний тренд в останні дні прискорився.

В п’ятницю американські індекси продовжили зниження, яке почалось на ринку США раніше, європейські підростали. В понеділок вони помінялись місцями: американські незначно коригувались вверх, європейські - незначно вниз.

Основними каталізаторами на світових фондових ринках виступили звіт по праці в США, який був опублікований в п’ятницю, та довгоочікуваний початок програми кількісного пом’якшення в Єврозоні. Позитивні дані по ринку праці в США в котрий раз змусили замислитись учасників фондового ринку США про початок нормалізації відсоткових ставок, що негативно для цін американських акцій. Що стосується програми кількісного пом’якшення в Європі, то вона, навпаки, сприяє стимулюванню росту цін європейських акцій, через стимулювання росту економіки та усунення дефляційних тенденцій в Єврозоні. Втім, останні дані ОЕСР вже показують прискорення темпів зростання економіки Євросоюзу. На ринок США, ще й в дуже немалій мірі, негативно впливає чинник технічної корекції вниз, яка почалась на минулому тижні.

Обидві новини мають негативний вплив і на пару євро-долар, а через неї і на ціну золота в доларах США, на яку, окрім того, негативно також впливає і перспектива росту відсоткових ставок в США і невисока інфляція. І пара євро-долар і ціна золота суттєво провалились в ціні на новинах.

На фондові ринки країн, які розвиваються, тиснуть і перспектива росту відсоткових ставок в США, і посилення долара, і зниження цін на сировину.

Для України найважливішою новиною стане завтрашнє засідання ради директорів МВФ по Україні, яка з дуже високою імовірністю схвалить виділення великої фінансової допомоги країні і значного першого траншу цієї допомоги. Обидві новини з немалою імовірністю сприятимуть помітному зростанню цін українських активів, а от сьогодні локальний український ринок акцій, імовірно, чекає певна корекція вниз. Хоча, знову ж таки, позитивні очікування завтрашніх подій можуть переважити.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 марта 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду