Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1073,19-1,5%

Вчора індекс УБ закінчив торги в негативній зоні, втративши 0,3%. І це відбулось, незважаючи на позитивне рішення МВФ по Україні, яке мало б збільшити ціни українських активів. Україна, за словами її міністра фінансів, очікує першого траншу 5 млрд. доларів США до 13 березня. Може саме його отримання стане драйвером росту цін українських акцій. Хоча, не виключено, песимізму на українському ринку додають, і не вражаючі позитивом фінансові результати емітентів, і той факт, що перший транш МВФ не може вирішити фінансових проблем держави, а є тільки початком великого шляху, який ще необхідно пройти найближчими роками, і саме українському народу та українській державі. Немалий негативний вплив мають і технічні чинники, і ситуація на зовнішніх ринках.

При цьому, варто відзначити, що на новинах про допомогу Фонду постійно, хоча і дуже поступово і несильно, рухались вверх ціни українських боргових зобов’язань. Дохідність суверенного випуску Україна-23, який слугує бенчмарком, знизилась зі свого піку до 21,5%, що є все ж досить високим рівнем.

Ціни акцій на ринках країн, які розвиваються, вчора рухались вверх. Фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора  додав 0,6%. Однак, сьогодні зранку індикатор знову трохи знижується, втрачаючи близько 0,1%. Європейські фондові біржі вчора незначно «просіли» - в межах 0,1%, в той час, як американські суттєво додали. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора підріс на 1,3%.

Основними темами на західних фінансових ринках продовжують залишатись перспектива зростання відсоткових ставок в США, програма кількісного пом’якшення в Єврозоні і, навіть більше за друге, викликане цими згаданими вище двома подіями значне зниження курсу євро. Євро, який за останній час втратив по відношенню до долара вже дуже багато, на думку чималої кількості аналітиків прямує до паритету з доларом США. Перспектива підвищення відсоткових ставок в США також негативно впливає і на фондові ринки країн, які розвиваються. Адже у учасників фінансових ринків скоро з’явиться можливість повернутись на ринок державних та корпоративних облігацій США, які виростуть в дохідності. Останнім часом через низьку дохідність вони були інвестиційно не дуже привабливими.

Технічно на місячному графіку на українському ринку акцій позначилась корекція вниз. Це відповідає тренду і на ринках країн, які розвиваються, і власній технічній картині зниження від локального піку, яке за загальними правилами ринку ще деякий час мало б продовжитись. Водночас, навіть зниження не означає, що в його процесі на ринку не буде позитивних торгових сесій. Сьогодні, однак, більш імовірним є подальше незначне зниження індексу УБ за результатами торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 марта 2015
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду