Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 16 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1080,37+0,67%

Індекс УБ в п’ятницю проробив цікаву еволюцію. Здається, прокинувшись від сплячки, індекс спочатку сильно підріс, імовірно, з суттєвим запізненням, реагуючи на вже до того «стару» новину про позитивне рішення МВФ стосовно України. Але, під сам кінець дня, ціни ряду індексних акцій різко пірнули вниз, опустивши індикатор на 1,5% по відношенню до значення закриття попереднього дня. Таку динаміку наприкінці п’ятниці визначила новина ряду Інтернет ресурсів про намір так званої «ДНР» «ліквідувати» компанію «Донбасенерго» за борги перед іншими підприємствами і «націоналізувати» її Старобешевську ТЕС. Скромно оминаючи питання законності такого «можливого» «рішення», згадаємо лише, що новина «послала вниз» ціну акцій «Донбасенерго» на 8,3% по відношенню до значення закриття попереднього дня, а вслід за нею і цілої низки інших емітентів з індексної корзини УБ.

Що стосується закордонних ринків, то в п’ятницю також різко опустився фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - мінус 0,94%. Сьогодні зранку цей індикатор мало змінюється. Європейські індекси на фоні програми кількісного пом’якшення та зниження євро незначно підросли в останній день минулого тижня, в той час, як американські фондові індекси, навпаки, знизились. Аналітики відзначають, що європейські акції наразі істотно більш інвестиційно привабливі, ніж американські, що визначається їх ціною (оцінкою ринком), а також динамікою прибутків корпорацій. Так широкий фондовий індекс S&P 500 бив рекорди шість років поспіль і досяг значних за оцінкою значень, а за очікуваннями аналітиків середні темпи зростання прибутків європейських компаній в 2015 році складуть 15,3%, в той час, як корпорацій США - лише 1,8%.

Сьогодні ситуація на локальному українському фондовому ринку може складатись цікаво. Адже, поки чітких підтверджень тому, що якісь там події коло «Донбасенерго» будуть мати місце – немає. Тож ціни акцій мали б «відіграти» вверх. А втім, як показала п’ятниця, ситуація на українському ринку характеризується великою мірою непередбачуваності.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 марта 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Утренний комментарий: ожидается спокойная торговая сессия в день экспирации фьючерсных контрактов
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду