Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 19 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1061,4-1,7%

Індекс УБ вчора знизився на 0,8%.

Це відбулось всупереч руху на більшості світових фондових майданчиках. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав 0,8%. І це, варто зазначити, після росту у вівторок на 0,9% та в понеділок на 0,1%. Сьогодні, до речі, зранку індекс знову в плюсі – +1,4%.

Фондова Європа «закрилась» вчора різнонаправлено на різних регіональних майданчиках, але в цілому незначно зросла. Панєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав трохи більше, ніж 0,3%. Фондові індекси США в середу досить суттєво додали. Широкий фондовий індекс США, S&P 500, вчора підріс на 1,2%.

Основною новиною для світових фінансових ринків стала заява комітету ФРС по відкритих ринках та, окремо, її Голови Джанет Єллен стосовно майбутньої монетарної політики американського центробанку, якщо точніше, його політики майбутніх відсоткових ставок.

В цілому, незважаючи на те, що слово «терпіння», яке зустрічалось в попередніх заявах, було прибрано з нових формулювань, і Голова ФРС в інтерв’ю і сам текст заяви комітету ФРС, були відносно м’якими, а прогнозні фінансові макроекономічні показники в ньому були слабшими за попередні та очікувані.

Фінансові ринки моментально відреагували на заяви різкими змінами цін активів. Курс долара стрімко знизився на 3% по відношенню до корзини твердих валют. Це само по собі вплинуло на інші пов’язані з ним активи. Ціна нафти, як і золота, помітно підросла. Ціни акцій також зросли. На рух двох останніх класів активів також вплинули очікування стосовно більш поміркованих відсоткових ставок.

Все перераховане створює хорошу комбінацію для росту українського фондового ринку, який, якщо говорити по «техніці», на жаль, перебуває в стадії корекції і ще не досяг рівнів довгострокової підтримки. До цього додаються не дужі приємні макроекономічні та корпоративні новини по Україні. Ці три суперечливі фактори сьогодні зустрінуться на українському ринку акцій. Позитивна динаміка на ньому сьогодні бачиться дещо більш імовірною.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 марта 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду