Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 25 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1047,13-0,69%

Індекс УБ вчора зріс за результатами торгів на 0,3%. Індикатор зранку спробував зростати, потім помірковано знизився і під сам кінець торгів зробив ривок вгору, закінчивши торги в плюсі.

Найважливішою новиною для українського фінансового ринку є та, що міжнародне рейтингове агентство Moody 's Investors Service знизило вчора увечері довгостроковий рейтинг України до "Ca" з "Caa3", вказавши на можливість "значних" втрат власників українських облігацій (за зовнішнім боргом). "Ca" - це передостання ступінь за рейтинговою шкалою Moody 's. Прогноз по рейтингу "негативний" через збереження високого рівня заборгованості країни в найближчі роки.

Списання за зовнішнім боргом України при його реструктуризації неминучі – повідомила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв’ю телеканалу Bloomberg позавчора. Варіант "м'якої реструктуризації" зовнішнього боргу України - виключно за рахунок пролонгації, є неприйнятним варіантом, , сказала вона, оскільки "це не задовольняє один з орієнтирів (програми Міжнародного валютного фонду), і зокрема - зниження до 2020 року процентного співвідношення суверенного і гарантованого державою боргу до ВВП до 71%".

Макроекономічні чинники в країні негативно впливають на поведінку фондового ринку України.

Чимало українських емітентів вже опублікувало окремі дані фінансової звітності за 2014 рік в оголошеннях до зборів акціонерів, в тому числі і попередні дані по чистому фінансовому результату. Переважають негативні тенденції, у великій мірі за рахунок переоцінки відсоткових зобов’язань (кредитів, облігацій) у валюті при зміні курсу гривні до твердих валют.

Зовнішні ринки закінчили вчорашній день різнонаправлено з невеликою динамікою. Зведений індекс найбільших підприємств Європи Stoxx Europe 600 зріс на 0,3%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав ще 0,3%. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси та індекс MSCI EM незначно знижуються.

З технічної сторони на локальному ринку акцій сьогодні ще можливе продовження зростання – позитивна технічна корекція. Більш широка технічна картина і негативний інформаційний фон робить істотно більш імовірним зниження цін українських акцій найближчими днями.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 марта 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 25/03
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду