Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1007,91-1,88%

Індекс УБ вчора знизився на 1,9%. Більше всього відзначились акції Райффайзен банку Аваль, які за результатами торгів втратили 6,2% по ціні закриття. «Друге місце» посіли акції «Мотор Січі», які знизились по ціні закриття на 3,0%.

Суттєве зниження цін українських акцій було логічним на фоні початку бойових дій в Ємені і на зниження закордонних фондових бірж. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким найбільше корелює індекс УБ, вчора втратив 1,4%. Західні біржі теж знизились, хоча й в меншій мірі. Зведений індекс найбільших підприємств Європи Stoxx Europe 600 вчора знизився на 0,9%, широкий фондовий індекс США S&P 500 опустився на 0,2%. Причому американський фондовий ринок знизився четверту торгову сесію поспіль.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає 0,5%, а от ф’ючерси на європейські та американські індекси підростають – американські в межах 0,2%, а  європейські – до 0,6%.

Локальний український ринок акцій має свою основну тему – це технічна корекція до відмітки порядку 1000 пунктів. Цей сильний тренд важко перервати. Однак на шляху вниз можуть і мають бути окремі позитивні та нейтральні торгові сесії.

З фундаментальних місцевих новин. Міжнародне рейтингове агентство Moody's вчора знизило корпоративні рейтинги компаній з українськими активами: Ferrexpo, Metinvest і MHP ("Миронівський хлібопродукт") до рівня "Caa3" з "Caa2". Новина – звичайно негативна. З позитивних новин – нарешті запрацювала Слов’янська ТЕС компанії «Донбасенерго». Обидві новини теоретично могли б привести до руху цін акцій емітентів: "Миронівський хлібопродукт" -вниз, а «Донбасенерго» - вгору. Проте по обом компаніям існують і інші суттєві чинники, які діють в протилежний бік: технічно акції "МХП" в Лондоні почали зростати, а на ціну акцій «Донбасенерго» може продовжити тиснути борг Старобешівської ТЕС і самої компанії перед ОРЕ.

Вагомих фундаментальних новин на світових фінансових ринках немає.

Сьогодні більш імовірне продовження негативного тренду на українському ринку акцій. Зниження після вчорашнього суттєвого «нирку» вниз може бути невеликим. В той же час, сьогодні або ж в понеділок торгова сесія може бути нейтральною чи навіть слабко позитивною, в силу технічного фактору – зниження в останні дні було занадто сильним чи, навіть, прискорилось. Як правило, такий тренд на фондових ринках переривається більш позитивною динамікою.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 марта 2015
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Утренний комментарий по фондовому рынку 27/03Падение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Pre-market
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду