Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 1 апреля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1035,97+1,29%

Індекс УБ провів більшу частину вчорашньої торгової сесії в позитивній зоні, і закінчив торги ростом на 0,54%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким найбільше корелює індекс УБ, вчора зріс на 0,58%.

В той же час західні біржі вчора знижувались. Зведений індекс найбільших підприємств Європи, Stoxx Europe 600, втратив 0,6%, в той час як широкий фондовий індекс США, S&P 500, опустився на  0,9%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає в межах 0,15%, ф’ючерси на європейські та американські індекси суттєво знижуються – в середньому на 0,6%.

За потоком новин пройшла відносно непоміченою важлива інформація стосовно американського фондового ринку. Корпоративні прибутки в США в 2014 році знизилися вперше з 2008 року. Зниження склало 0,8%. У четвертому кварталі прибутки американських компаній просіли в цілому на 1,4% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.

Консенсус-прогноз експертів, опитаних FactSet, припускає зниження сукупного прибутку компаній S&P 500 в першому кварталі 2015 року на 4,6% порівняно зі зростанням на 2,8% у першому кварталі 2014 року. З 31 грудня 2014 року консенсус-прогноз погіршився на 8,2% - це самий значний перегляд з 2009 року.

Таким чином, американські фондові індекси скоро опиняться під додатковим тиском, адже відношення ціна - прибуток (P/E) на американському ринку наразі немале. Технічно, наслідки цих подій вже видно на графіках.

Факт тиску вниз на американському фондовому ринку буде мати значні наслідки і для інших ринків. Ці наслідки можуть бути різними. З однієї сторони, зниження фондового ринку США, як правило, спричиняє негативний тиск і на інші фондові ринки. Але за умов хороших фундаментальних показників компаній на цих ринках та їх невисокої оцінки, інвестори в акції можуть навпаки «переходити» на ці ринки з фондового ринку США, що приводить до їх росту. Подібне вже зараз видно по фондовому ринку Європи. А от що стосується ринків країн, які розвиваються, на жаль на чимало з них негативний тиск спричиняють низькі ціни на сировину та дорогий долар США.

Що стосується власне українського фондового ринку, то він зараз більше рухається під впливом технічних факторів. Наразі ринок досяг певного рівня підтримки, від якого може початись його ріст. Хоча більш сильні рівні підтримки знаходяться трохи нижче поточного. Тож сьогодні-завтра вирішиться питання чи почнеться зростання українського фондового індикатору в середньостроковій перспективі чи індекс УБ продовжить шукати опору дещо нижче. Друге видається трохи більш імовірним. Сьогодні ж більш імовірним видається слабко негативна динаміка індексу УБ.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 апреля 2015
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Утренний комментарий по фондовому рынку 01/04
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду