Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 2 апреля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1048,68+1,23%

Індекс УБ вчора зріс на 1,3%. Це вже третя торгова сесія росту поспіль. Схоже на те, що індекс знайшов підтримку на рівні в 1000 пунктів, досягнутому в середині торгової сесії 30 березня і зараз йде вгору. Якщо провести лінію від локального мінімуму 10 грудня 2014 у 932 пункти до локального мінімуму 2 лютого у 976 пунктів і продовжити далі, то буде видно, що наступний локальний мінімум 27 березня у 1008 пунктів знаходиться на, або зовсім поряд з цією лінією і є логічним продовженням нижньої границі технічної фігури. Тобто, зараз, як кажуть «за законами жанру», має слідувати середньостроковий підйом.

Зростання на локальному ринку акцій було підтримане зовнішніми ринками. Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким найбільше і досить сильно  корелює індекс УБ, підріс на 0,9%. Це був третій торговий день зростання цього фондового індикатору, а з сьогоднішнім ранком (індекс додає 0,7%) буде три з половиною дні. Технічна картина по індексу MSCI EM в значній мірі нагадує поведінку індексу УБ. В середині грудня (аналогічно індексу УБ) індикатор опустився до локального мінімуму у 912 пунктів. В першій декаді січня індекс знову опинився на локальному мінімумі вже вище – 937 пунктів, і в середині березня показав ще вищий локальний мінімум у 940 пунктів. Не так красиво, як індекс УБ та все ж дуже схоже, включаючи, власне, і приблизні дати – рухи відбувались лише трохи раніше. Зараз індикатор йде вверх і скоро в черговий раз спробує подолати довгострокову лінію опору.

Західні біржі вчора рухались різнонаправлено. На американський ринок тисне вперше з 2009 року зниження корпоративних прибутків в сполученні з високою оцінкою ринку. Тож інвестори, включаючи й власних, американських переключаються з американського фондового ринку на європейський. Вчора фондова Європа додала, а фондові біржі США знизились. Зведений індекс найбільших підприємств Європи Stoxx Europe 600 додав поміркованих 0,3%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси відігрують вчорашнє зниження цін акцій в США і торгуються в «червоній зоні». Там же, до речі, перебувають і ф’ючерси на фондові індекси США.

Сьогодні на фоні розвороту індексу УБ вверх та позитивних сигналів з фондових ринків країн, які розвиваються, з великою імовірністю слід очікувати зростання індексу УБ. Враховуючи дуже низькі ціни акцій українських емітентів з однієї сторони, і досить негативний макроекономічний фон в Україні, і, переважно, негативні корпоративні новини з іншої сторони, «техніка» і кореляції стали домінантою у визначенні поведінки українського фондового ринку. Трейдери також можуть очікувати негативної реакції ціни акцій Центренерго на новину про збитки компанії в першому кварталі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 апреля 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий по фондовому рынку
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду