Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 15 апреля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1021,65+0,52%

Вчора індекс УБ провівши день то в плюсі, то в мінусі закінчив торгову сесію без змін. З технічної точки зору індекс знаходиться зараз на рівні, з якого можливе як зростання, так і зниження індикатору. Рівень вчорашнього закриття в 1016 пунктів знаходиться на висхідній лінії, яка з’єднує локальні мінімуми останніх місяців.  Пробиття її вниз з немалою імовірністю позначить подальше зниження цін акцій; рух же від цієї точки вверх означатиме продовження росту. З урахуванням динаміки індикатору УБ в останні дні обидві можливості є приблизно рівно імовірними, в той час як ситуація на зовнішніх ринках диктує нейтральну динаміку.

Композитний фондовий доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на помірковані 0,45%. Сьогодні зранку індикатор продовжує слабке зниження, втрачаючи 0,15%.

Опубліковані сьогодні дані по економіці Китаю виявились не дуже сприятливими для цін акцій в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Економіка Піднебесної в першому кварталі 2015 року зросла на 7% в річному вимірі. Це найнижчий темп росту з 2009 року. Обсяг виробництва промислової продукції зріс в річному вимірі на 5,6%, нижче прогнозу аналітиків у 7%. Тим не менш фондові індекси Шанхайської біржі і біржі Гонконгу слабко зростають на відміну від ряду інших фондових майданчиків регіону. Стан економіки Китаю має значний вплив на сировину в цілому в світі та попит в сусідніх країнах.

Вчора європейські біржі вперше за останні шість торгових сесій знизились. Панєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора втратив 0,47%.  В протилежність фондовій Європі два з трьох основних фондових індексів США незначно зросли. Широкий фондовий індекс США S&P 500 у вівторок додав 0,16%. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено; на американські – знижуються.

Основною темою для американського фондового ринку є публікація квартальної звітності. В цілому результати очікуються не дуже хорошими. Можливе зниження інтегрального прибутку компаній S&P 500, а аналітики поки не бачать росту доходів американських корпорацій. Оцінка ж фондового ринку США - немала. Для цін європейських акцій також основним є фактор публікації звітності європейських емітентів, яка розпочалась. На думку аналітиків після недавнього ралі в європейських акціях котирування пайових цінних паперів в регіоні завищені.

По великому рахунку наразі фондові біржі в світі не мають значних драйверів для руху в будь-якому напрямку.

На цьому фоні сьогодні можна очікувати, скоріше, продовження бокового руху в акціях українських емітентів на локальному ринку та збереження невизначеності щодо подальших найближчих перспектив локального фондового ринку. Хоча слід враховувати, що такий стан спокою не є стійким для фондових ринків, тож рано чи пізно, хтось може спробувати порухати український ринок акцій в ту, чи іншу сторону.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 апреля 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 15/04
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду