Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 апреля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1007,11-0,45%

Індекс УБ вчора знизився на 0,3%. В останні дні індикатор повільно «сповзає» вниз. Якщо дивитись на шестимісячний графік, то видно, що суто «технічно» можливість зростання ще залишається, проте її імовірність зменшується, і локальний ринок акцій все більше тяжіє до зниження.

Ринки країн, які розвиваються вчора в цілому знизились. Їх доларовий індикатор, MSCI EM, просів на 0,85%. Західні біржі, навпаки, підростали. Широкий зведений європейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 додав 0,8%, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,9%.

У вчорашньому інтерв’ю CNBC Марк Мобіус, інвестор-ветеран, керівник групи ринків країн, які розвиваються, великої США КУА - Templeton висловив думку, що інвесторам пора задуматись над тим, щоб поступово «переходити» з ринку акцій США в акції країн, які розвиваються. Його аргументи: прибутки американських корпорацій рости найближчим часом не будуть, а економіка країн, які розвиваються, зростає більш високими темпами. Незважаючи на колосальний недавній ріст (в два рази) китайського ринку акцій, Марк Мобіус рекомендує після назрілої 20% корекції інвестувати в акції китайських компаній, як і ринки країн, які розвиваються в цілому.

На графіку S&P 500 видно, що з останніх трьох вершин кожна наступна була трохи нижча за попередню, що може бути свідоцтвом готовності фондового ринку США до корекції. Зниження прибутків американських корпорацій, зависокої оцінки ринку - консенсус аналітиків.

Крім квартальної звітності корпорацій США, Європи та інших країн світові ринки акцій звертають увагу на складні переговори в Європі щодо допомоги Греції, нові жорсткі вимоги стосовно маржинальної торгівлі акціями в Китаї та на стимулюючі заходи китайського уряду щодо економіки країни.

За тиждень варто очікувати початку виходу звітності і українських емітентів за перший квартал 2015 року. Її вихід разом з публікацією повних результатів емітентів за 2014 рік може дати нові мотиви для руху цін українських акцій.

Сьогодні ж більш імовірним здається продовження слабкого низхідного руху на локальному фондовому ринку, який може перериватись несподіваними підскоками цін акцій вгору.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 апреля 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 21/04Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду