Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 13:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 12 мая 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1053,7-1,41%

День перед святами український фондовий ринок закінчив практично нульовою динамікою. Індекс УБ знизився на 0,1%. Незважаючи на негативні тенденцію останніми днями, розглядаючи можливі сценарії, дещо більш можливим прогнозом на тиждень є рух цін локальних акцій вверх. Адже індекс УБ не досяг минулого локального  максимуму. Хоча такому руху може завадити корекційний рух вниз на світових фондових майданчиках. Адже, наприклад, в композитному доларовому фондовому індексі країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index досить можлива корекція від рівнів дещо нижчих, ніж минулі локальні максимуми.  Картина тут зараз нагадує рух цього індексу в кінці 2013 року, коли він в локальному максимумі не досяг слабко зростаючого рівня локальних максимумів останніх років. Так що протягом дня, може двох, як на українському так і на глобальному фондових ринках країн, які розвиваються може вирішиться ця дилема росту з рівнів невеликої корекції чи все ж зниження.

Вчора фондові майданчики розвинутих країн переважно знизились - в основному в межах 0,5%. Це стосується і американських фондових бірж, де широкий індекс S&P 500 знизився на 0,5%, і, по великому рахунку, європейських, де основні фондові майданчики просіли приблизно на ту ж величину. Європейський індекс голубих фішок EURO STOXX 50 втратив вчора 0,7%, а широкий індекс, STOXX Europe 600, через його склад, навпаки, підріс на 0,3%.

Індекс MSCI EM закінчив вчорашній день маже в нулі з ростом на символічні 0,1%. Проте сьогодні зранку індикатор знижується на 0,5%. Суттєво знижуються і ф’ючерси на європейські фондові індекси.

В цілому на світових ринках, як згадувалось вище, і, перш за все,  стосовно ринків країн, які розвиваються, намітилась корекція або ж «не ріст». На фоні високих цін акцій, на рівні коло 2100 пунктів останні два місяці «завис» широкий фондовий індекс США, S&P 500. Неясна картина і в європейському індексі STOXX 600, який після вражаючого росту початку року в останні тижні трохи просів і, чи то буде в подальшому знижуватись, чи то зростати – по технічній картині - неясно.

Окрім сезону звітності в США, Європі та й на інших майданчиках є і інші новини. В Європі прогрес в переговорах між Грецією та ЄС є, але ситуація розвивається в позитивному руслі повільним темпом. В минулу п’ятницю в США вийшов місячний  звіт по праці. Економіка США створила в квітні 229  тис. робочих місць (в лінії з очікуваннями), з них приватний сектор 169 тис. - менше, ніж очікувалось.

На цьому фоні видається приблизно рівно імовірним сьогодні як ріст, так і зниження фондового ринку України. Видається, що в любому випадку трейдери постараються залишити можливість подальшого росту ринку. Тож щоб не спровокувати подальші більші продажі і, відповідно тиск на ринок, просадка сьогодні, якщо така буде мати місце, видається, не буде великою. Ріст також малоймовірно буде значним через тиск зовнішніх ринків.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 мая 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду