Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 13 мая 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1066,31+1,2%

Вчора індекс УБ знизився на 1,4%.  Індекс коливався коло нульової відмітки до п’ятнадцятої години після чого він раптом дуже швидко провалився більш, ніж на два відсотка. Далі індикатор почав слабко зростати, але лише під кінець торгової сесії завдяки різкому руху наверх ситуація на локальному ринку акцій трохи вирівнялась. До кінця незрозуміло, що саме було причиною такого різкого руху цін локальних акцій вниз: ситуація на європейських фондових майданчиках, чи новини про боргову ситуацію з суверенним боргом України та квазисуверенним боргом «Укрзалізниці».

Європейські фондові індекси вчора після відносно спокійного відкриття ринків риття почали знижуватись і до дванадцятої години за київським часом зниження досягло максимального значення перевищивши два відсотка, після чого почався повільний ріст, який продовжився до кінця дня. Можливо цей момент трейдери, які працюють на українському фондовому ринку, упустили, а поглянувши на екрани моніторів у них раптом прийшло усвідомлення того, що на європейських фондових майданчиках щось відбувається. Закриття європейських бірж позначилось зниженням основних індексів в межах 1,1-1,7%.

Вчора, як раз перед зниженням індексу УБ, прийшло повідомлення про технічний дефолт «Укрзалізниці» та новина про те, що комітет кредиторів запропонував державі Україна свою схему реструктуризації суверенного боргу, яка є компромісом між попередньою пропозицією комітету з однієї сторони та держави  Україна з іншої, і висловив розчарування слабкою роботою України та її радників в питанні реструктуризації суверенного боргу.

Сьогодні зранку в підтримку фондовому ринку України надійшла новина про рішення Кабінету Міністрів України виставити на продаж (приватизацію) державних пакетів акцій чотирьох генеруючих компаній, включаючи 78,29% акцій «Центренерго» та по 25% інших генеруючих компаній теплової електроенергетики (крім звичайно приватної «Східенерго»). Ця новина, можливо, допоможе сьогодні в рості цін акцій цим емітентам та ринку в цілому.

Американські фондові індекси знизились вчора незначно – в межах 0,3%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index знизився в цей день на 0,7%. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси торгуються з непоганим ростом, а індекс MSCI EM додає 0,3%.

Сьогодні ранком опубліковані дані по економіці окремих країн Єврозони. ВВП Німеччини в порівнянні з минулим кварталом скорегований на фактор сезонності за перший квартал 2015 року зріс 0,3% – нижче, ніж очікувалось економістами. В протилежність ВВП Франції в першій чверті поточного року підріс на 0,6%, що суттєво вище очікувань у 0,4%. Якщо скласти ВВП Німеччини та Франції ріст в Європі вийде в лінії з очікуваннями. Проте економісти попереджають, що показники Франції не є стійким. Показники наведені в розрахунку на квартальну зміну до попереднього кварталу, як прийнято в Європі. Тож для сумісності їх з аналогічними даними США їх слід помножити на чотири, як роблять американці.

Слабкими зранку вийшли дані і по роздрібним продажам в Китаї, ще раз підкресливши сповільнення росту другої економіки світу.

Видається, що після вчорашнього зниження на українському ринку акцій прогнозувати динаміку ринку саме на сьогоднішню сесію відносно нескладно – ріст. Зазвичай, а саме приблизно в двох третинах випадків, після таких провалів цін акцій, як вчора, наступного дня ринок зростає. По динаміці цього росту можна судити про те, як буде рухатись ринок в наступні дні. Тож очікуємо росту (що звичайно не гарантовано) і дивимось на силу цього росту, якщо такий буде мати місце.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 мая 2015
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 13/05Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду