Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 14 мая 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1063,78-0,24%

Вчора локальний український ринок акцій повів себе дуже схоже на свою поведінку в день позавчорашній, але симетрично відносно нуля, зрісши на 1,2%. І це дуже добре. Ринок з початку торгів, відкрившись коло нуля, почав швидко зростати, десь коло дванадцяти тридцяти досягши піку, у більш, ніж два відсотка, і далі, після невеликого падіння, продовжив коригуватись потихеньку вниз, щоб завершити торги поміркованим ростом. Таким чином на українському фондовому ринку залишається дилема: ринок буде в подальшому зростати,  знижуватись чи рухатись найближчими днями в «боковику». Більш імовірним видається третій сценарій. І це пояснюється впливом закордонних фондових ринків, які рухаються саме таким чином.

Для світових ринків проблемою є слабкі альтернативи. Фондові ринки США та Європи відносно дорогі, особливо це стосується ринку США. Що ж стосується зміни фундаментальних показників, то після того, як майже всі 500 компаній широкого індексу S&P 500 опублікували квартальну звітність за перший квартал 2015, вперше з 2009 року їх прибутки не зростають не на квартальній основі (таке траплялось), а за кілька кварталів підряд. Ще більше розчаровують доходи компаній. Якщо прибутки легко перевищили знижену планку аналітиків, то доходи в цілому виявились вперше за тривалий час нижче навмисне знижених перед сезоном звітності прогнозів. І це почасти відображає слабкі темпи росту економіки найбільшої економіки світу і рекордну рентабельність збуту американських компаній в попередніх кварталах.  Проте інвестори не мають хороших альтернатив на фінансових ринках розвинутих країн. Адже фондовий ринок Європи теж дорогий. Ринок облігацій по обидві сторони Атлантичного та Тихого океанів теж перегрітий. Дохідності державних облігацій знижувались ще донедавна і досягли багаторічних (багато десятирічних) мінімумів. Їх ціни ж, відповідно - максимальні. Лише останнім часом почався ріст дохідності цих інструментів. Тож фондовий ринок США топчеться на місці коло історичного максимуму, а ринки країн, які розвиваються «заражаються» цією непевністю.

Закономірно, що вчора індекси США  закінчили торги майже без змін, Європи дуже слабко знизились, країн, які розвиваються підросли. Проте їх композитний індекс MSCI EM, підрісши в середу на 0,5%, лише відіграв зниження попереднього дня і сьогодні зранку майже не змінюється. Схоже і на цих ринках, де значні коливання є звичним явищем, в останній тиждень  почався намічатись такий незвичний для цих ринків «боковик».

В цьому контексті не дивно, що ф’ючерси на європейські індекси зранку переважно торгуються трохи нижче нуля, а на американські майже не змінюються знаходячись в символічному плюсі.

Тож, сьогодні більш імовірною видається слабка негативна динаміка на українському ринку акцій, з більшою імовірністю слабкого зниження. Найближчими ж днями на українському ринку цілком можливий «боковик» - рух без змін в діапазоні з коливаннями коло поточних рівнів, коли один позитивний день буде змінюватись іншим - негативним. Враховуючи специфіку локального ринку акцій такі коливання часом можуть бути значними, навіть зі зміною знаку протягом дня.

І все ж трейдерам варто поглянути також на поступове покращення виробничих показників емітентів від низької бази, яке хай не сьогодні чи завтра через певний час може позитивно проявитись в цінах акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 мая 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Утренний комментарий по фондовому рынку 14/05
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду