Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 20 мая 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1036,05+0,55%

Індекс УБ знизився вчора на 1,4%. Технічно тепер відкрився шлях для руху індикатору до відмітки у 1005 пунктів, де знаходиться його рівень підтримки, який позначений двома минулими локальними мінімумами на цьому рівні. Імовірно причиною вчорашнього зниження стало прагнення одного або кількох крупних учасників ринку зменшити свою частку в локальних акціях. Сигнали до продажів можна було спостерігати раніше у вигляді короткострокових тимчасових провалів цін акцій протягом торгів кілька минулих днів.

Новиною для українського фінансового ринку без сумніву стало прийняття вчора Верховною Радою України Закону, яким законодавчий орган дозволив Кабінету Міністрів вводити тимчасовий мораторій на виплати за зовнішнім боргом (можливість дефолту за зовнішніми зобов’язаннями держави). Таким чином у уряду України з’явився важіль впливу на кредиторів, які не погоджувались на списання частини зовнішнього боргу держави Україна та зниження ставки купону за ним. Міністерство фінансів України та НБУ вітали рішення законодавців. Днем раніше бувший Міністр фінансів США Ларі Самерс висловив думку, що можливість дефолту України може та, ймовірно, має бути використана в переговорах з міжнародними кредиторами, які вчиняють нерозумно висуваючи неприйнятні вимоги при переговорах по реструктуризації зовнішнього боргу України. При цьому міжнародне співтовариство має фінансово підтримати Україну в її діях і вжити відповідні фінансові заходи при дефолті України. Рішення про зменшення платежів за боргом є однією з умов продовження програми розширеного фінансування МВФ і має на меті, збільшити фінансову стабільність нашої держави в майбутньому та зменшити тягар, який лежить на плечах українського народу по платежах за зовнішнім боргом.

Можливий дефолт України може, однак, тимчасово поглибити проблеми, які є у банків країни, повідомило на минулому тижні рейтингове агентство S&P в новому огляді банківського сектору України.

Зовнішні ринки вчора вели себе по різному. Європейські фондові індекси різко підросли, долаючи втрати минулих двох тижнів. Ріст німецького індексу DAX, французького CAC 40 та індексу 50 «голубих фішок» Європи EURO STOXX 50 перевищив 2%. Широкий європейський фондовий індекс, STOXX Europe 600, підріс скромніше - на 1,6%. Основні американські фондові індекси, як і композитний фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index закінчили вчорашній день коло нуля.

Сьогодні ф’ючерси на європейські індекси зранку слабо ростуть, а індекс MSCI EM знижується в межах 0,1-0,15%.

Виходячи з технічної картини на локальному ринку акцій сьогодні, можна, скоріше очікувати зниження цін акцій на Українській біржі в цілому. Хоча і спроб відскоку локального ринку акцій вгору – теж виключати не можна.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 мая 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий по фондовому рынкуРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду