Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 5 июня 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 992,13+0,37%

Вчора індекс УБ провалився на 3,1%. Найбільше зниження в ціні показали акції Крюківського ВБЗ (-8,3% по цінам закриття), Донбасенерго (-7,15% по цінам закриття) та Єнакіївського метзаводу заводу (-6,3% по цінам закриття). Що стосується КВБЗ, то тут зниження відбулось після росту на 5,7% днем раніше. Невідомо, що саме стало причиною такого значного зниження. Цілком імовірно певний вклад у вчорашню динаміку на УБ внесло відновлення бойових дій на Сході країни. Іншим суттєвим фактором могло стати зниження основних світових фондових індексів, особливо в країнах, які розвиваються, та негативні новини з зовнішніх ринків. Хоча вчорашнє денне зниження доларового композитного фондового індексу країн, які розвиваються,  MSCI EM, було не дуже значним – 0,8%, варто зазначити, що індекс знижується вже десятий день підряд – на графіку картина являє собою лінію близьку до прямої.

За вчорашній день основні європейські фондові індекси втратили від 0,7% до 0,9%, американські – від 0,8% до 0,94%.

Переговори Греції з кредиторами затягуються. Вчора прем’єр-міністр країні Алексіс Ціпрас дав негативну відповідь на лист кредиторів, провівши телефонні розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Оландом. По словам тих, хто близький чи приймає участь в переговорах, на них досягнуто певного прогресу, хоча до вирішення питання, за словам Ангели Меркель, ще далеко. Греція запропонувала МВФ об’єднати всі чотири платежі фонду в один, який перенести на кінець літа. За деякою інформацією Фонд схильний погодитись.

Негативною виявилась також інформація із США, де продуктивність праці знижується вже восьмий місяць поспіль. При цьому вартість робочої сили зростає швидше, ніж кілька минулих років. МВФ несподівано вчора запропонував ФРС відкласти підвищення відсоткових ставок через останні негативні імпульси для економіки, що додало негативного настрою інвесторам. Фондовий індекс США S&P 500 вчора закрився нижче 50-и денної ковзної середньої, що може бути сигналом для подальших продажів акцій. Сьогодні в США очікується публікація важливого для фінансових ринків місячного звіту по праці.

Такі негативні новини, без сумніву, вплинули на настрої інвесторів. Зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси продовжують зниження, як і індекс MSCI EM, який втрачає 0,3%.

Негативний вплив зовнішніх ринків без сумніву позначиться на перебігу сьогоднішніх торгів на Українській біржі. Проте слід враховувати, що ринки зазвичай після суттєвого зниження «відростають». Тому під впливом факторів, які діють в протилежних напрямках, сьогодні слід очікувати більш спокійної динаміки торгів на УБ. Незначну перевагу можна віддати сценарію слабко позитивного росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 июня 2015
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 05/06
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду