Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 июня 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1017,41+0,76%

Вчора український фондовий ринок «спружинив» і відскочив уверх на 1,8%. Поки важко сказати наскільки вчорашній ріст зможе переконати учасників ринку, що гірше вже позаду. Як не як, індекс УБ в кінці минулого тижня знизився на 3% за одну торгову сесію і раніше не «зачепився» при середньостроковому зниженні за рівень підтримки у 1008 пунктів. Та все ж здається, що негативному руху на ринку поступово приходить кінець. Друга спроба зростання після попередньої – кінця минулого місяця може бути більш вдалою.

Рух на українському ринку вчора йшов в протилежному напрямку до руху на основних фондових біржах. В понеділок практично всі основні світові фондові індекси помітно знизились. Основні європейські індикатори опустились на близько відсотка за виключенням британського FTSE 100, який втратив 0,2%. Меншим було зниженням в США, де індекси Dow Jones Industrial Average та S&P 500 втратили відповідно 0,5% та 0,65%. На американському ринку відбувається корекція і індекси знижуються вже третій день підряд. Хоча насправді негативна корекція почалася раніше і є глибшою. Індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, продовжив довготривале безперервне зниження і втратив за понеділок 0,5%. З сьогоднішнім торговим днем – індекс зранку втрачає 0,6% - це буде вже десь з п’ятнадцять негативних денних результатів підряд. Ф’ючерси на європейські фондові індекси, які зранку спочатку підростали, розвернулись і зараз перебувають в червоній зоні. Саме цей негативний настрой зовнішніх фондових ринків може завадити зростанню на ринку локальному.

З фундаментальних новин. Греція і її кредитори обговорюють можливість продовження терміну дії програми допомоги до березня 2016 року, щоб полегшити досягнення компромісу щодо умов надання Афінам фінансових коштів, повідомляє The Wall Street Journal.

Дані з Китаю опубліковані сьогодні підтвердили послаблення темпів росту китайської економіки. Споживчі ціни в КНР виросли минулого місяця на 1,2% в річному вираженні після підйому на 1,5% у квітні, що більш ніж удвічі нижче цільового показника Народного банку Китаю в 3%. Ціни виробників у КНР минулого місяця впали на 4,6% по відношенню до травня 2014 року. Дефляція цін виробників в країні спостерігається вже 39 місяців. Також скоротились обсяги китайського імпорту та експорту в минулому місяці відповідно на 18,1% і 2,8%.

В США інвестори оцінюють перспективи зростання відсоткових ставок, що додає нервозності в їх настрій. В очікуванні підвищення базової ставки ФРС дохідність державних облігацій США зростає.

Всі ці новини поза сумнівом є негативним для фінансових ринків.

На цьому фоні тиску зовнішніх ринків і продовжаться спроби місцевих учасників підняти ціни українських акцій. Видається, що це може вдатись, перш за все через дійсно низькі ціни локальних акцій і через те що це вже друга спроба перервати негативний тренд на ринку. Тож сьогодні, скоріше за все ріст на локальному ринку акцій продовжиться, хоча це буде і нелегка боротьба на фоні тиску ззовні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 июня 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 09/06
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду