Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 12 июня 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1009,89-1,51%

Вчора індекс УБ продовжив помірковане зростання, додавши 0,36%. Шість з десяти індексних акцій закінчили зростанням, чотири – зниженням. Значення індексу вже перевищило невеликий локальний максимум першої недавньої спроби переломити негативний тренд на ринку, який спостерігався з початку травня.

Торги на зовнішніх ринках теж відзначились в четвер доволі слабкою динамікою. Західні біржі скромно підросли. Основні європейські фондові індекси закінчили день плюсом переважно в діапазоні 0,55-0,75%; американські – 0,1-0,2%. Індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився вчора на 0,1%.

Основними новинами вчора для фінансових ринків були новини про суверенні борги і допомогу МВФ.

В США в четвер відбулись переговори прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра фінансів України Наталії Яресько з директором-розпорядком МВФ Крістін Лагард. Україні для завершення першого перегляду програми в рамках угоди про програму розширеного фінансування, EFF з МВФ необхідно розв'язати ще кілька питань, повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс.

Україна просить приватних кредиторів списати їй 40% основного боргу за облігаціями, повідомила у Вашингтоні міністр фінансів країни Наталія Яресько. Тримачі паперів наполягають на тому, щоб обійтися без списання основного боргу. За варіантом кредиторів, яким належить 9 млрд. боргу на чолі з американською інвестгрупою Franklin Templeton пропонують Україні реструктурувати борг через пролонгацію паперів аж до 2025 року і тимчасове зниження процентних виплат, що дозволить Україні заощадити $15,8 млрд. за період до кінця 2018 року, повідомив місяць назад  Bloomberg. Це більше, ніж ціль, поставлена МВФ ($ 15,3 млрд.), але в наступні роки Україні доведеться виплачувати вищі купони, а також поступово повертати (амортизувати) основний борг паралельно з виплатами відсотків. Комітет кредиторів вчора заявив, що готовий до прямих переговорів з урядом, але стурбований категоричністю міністра Яресько. Наталія Яресько заявила, що не буде чекати кінця літа і Україна об’явить мораторій на виплати за зовнішнім боргом, що рівнозначно дефолту.

Росія в черговий раз наполягає на повному погашенні Україною своїх зобов'язань у розмірі $ 3 млрд., заявив вчора заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак.

МВФ в четвер повідомив про припинення переговорів з Грецією про програму допомоги країні у зв'язку з тим, що сторони так і не змогли серйозно просунутися в обговоренні проблеми боргів. Фонд вчора відізвав свої представників з переговорів. Прем’єр-міністр Греції Алексис Ціпрас, у четвер провів зустріч з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. "Ми працюємо над зближенням позицій з питань, щодо яких залишаються основні розбіжності", - заявив Ціпрас за підсумками зустрічі. Глава Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що досягнення угоди між Грецією та її кредиторами є можливим до наступного засідання міністрів фінансів країн Єврозони, яке пройде 18 червня.

Вирішення боргових проблем, є важливим для фінансових та фондових ринків України та Греції, а проблеми боргів Греції і для європейських та світових фондових ринків.

Сьогодні ж від локального ринку акцій варто очікувати продовження поміркованого росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 июня 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 12/06Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду