Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 июня 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1023,07+1,31%

Індекс УБ під кінець трогів у п’ятницю знизився, закінчивши торгову сесію мінусом у 1,5%. Майже на 10% знизилась ціна акцій Крюківського вагонобудівного заводу. Таким чином локальний фондовий ринок, яким видається, з другої спроби не зміг подолати тренд до зниження і стати на траєкторію сталого росту.

Свій внесок в динаміку індикатору в п’ятницю імовірно внесла негативна динаміка на зовнішніх ринках. Цей день фондова Європа та Америка закінчила в червоному. Зниження основних європейських індексів склало від 0,9% до 1,4%, в США – від 0,6% до 0,8%.

На поведінку цін європейських акцій чималий вплив мають переговори Греції з її кредиторами. В неділю переговори Греції з Єврогрупою закінчились нічим. Вони тривали лише 45 хвилин. «Хоча невеликий прогрес був досягнутий, переговори закінчились безрезультатно, оскільки залишається ще великий розрив між позиціями сторін, - говориться в повідомленні Єврокомісії. Мова йде про розрив в 2 млрд. євро щорічно між доходами та видатками бюджету країни, який кредитори наполягають ліквідувати. Переговори в Брюсселі між урядом країни, Єврокомісією, ЄЦБ та МВФ пізніше відновились. Невдача в переговорах до кінця місяця буде означати дефолт Греції. 30 червня Афінам належить виплатити 1,6 млрд. євро за позикою МВФ.

Грецію не будуть рятувати від банкрутства за всяку ціну, заявив віце-канцлер і міністр економіки ФРН Зігмар Габріель в ефірі німецького телеканалу ARD в неділю. Члени грецького уряду "думають, що страх перед виходом Греції (з Єврозони) настільки великий, що ми погодимося зробити все можливе. Цього не станеться, ми не дозволимо себе шантажувати", - сказав він. Берлін не допустить, щоб за надмірні передвиборчі обіцянки нинішньої влади Греції розплачувалися німецькі платники податків, зазначив міністр в коментарі для німецької газети Bild.

На цьому фоні сьогодні зранку ф’ючерси на європейські індекси суттєво знижуються, що сигналізує негативну торгову сесію для основних фондових майданчиків Європи, а це в свою чергу, спричинить додатковий тиск на український фондовий ринок.

Сьогодні, скоріше за все, можна розраховувати на негативний перебіг торгів локальними акціями, хоча виключати спроб «підняти» ринок також не можна.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 июня 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 15/06
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду