Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 16 июня 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1028,46+0,53%

Вчора індекс УБ провівши більшу частину часу торгової сесії в негативній зоні, під кінець торгів вирвався наверх, і закінчив сесію понеділка з непоганим плюсом у 1,3%. Багато хто пов’язує таку поведінку індексу з вчорашньою експірацією ф’ючерсу на індекс Української біржі, що зовсім не позбавлено підґрунтя. Ціни індексних акцій рухались різнонаправлено. Акції Крюківського вагонобудівного заводу були в цей день найкращими і зросли на  6,1% по цінам закриття. Акції Авдіївського КХЗ та Алчевського меткомбінату були крайніми з іншої сторони, закінчивши торги зниженням у 5,5% та 4,9% (по цінам закриття). Великі цінові зміни за день в цих паперах не є чимось незвичайним в останній період. Якби там не було, після вчорашнього росту на графіку біржового індикатору Української біржі знову вимальовується спроба перейти до середньострокового росту.

Фондові індекси Західної Європи завершили торги в понеділок в мінусі після чергової невдалої спроби залагодити відносини між Грецією та її кредиторами. Зниження основних індексів регіону склало від 1,6% до 1,9% за виключенням британського FTSE 100, який знизився в цей день на 1,1%. В США в цей день основні фондові індекси втратили в понеділок в межах 0,4-0,6%. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора опустився на 0,9%. Сьогодні ф’ючерси на європейські індекси знову в червоному, а індекс MSCI EM зранку втрачає вже 0,7%.

Греція не буде подавати нові пропозиції в Єврогрупу, щоб розблокувати фінансову допомогу. Міністр фінансів країни повідомив німецькому виданню Bild, що уряд країни прагне знайти вирішення проблеми, проте його пропозиції мають бути прийняті до уваги серйозно і пройти обговорення на рівні експертів, перш ніж щось буде подано на засідання міністрів фінансів країн Єврозони, яке відбудеться 18 червня в Люксембургу. Поміж тим керівник ЄЦБ заявив у Європарламенті, що м’яч чітко знаходиться на стороні уряду Греції. Вимоги до Греції вже й так були скорочені: цільовий рівень профіциту бюджету був скорочений на 2015 рік з 3% до 1%, в середньостроковій перспективі з 4,5 до 3,5%, заявила представник Єврокомісії.

В США промислове виробництво в травні несподівано скоротилось другий місяць поспіль на 0,2% місяць до місяця. Ці дані були опубліковані вчора і це певною мірою також вплинуло на перебіг вчорашніх торгів акціями за океаном.

Що стосується локального ринку акцій, то після різких рухів останніх днів до певної міри зникає відчуття напрямку наступного цінового руху на Українській біржі. Цілком можливо, що в наступні дні, виходячи з негативної динаміки на зовнішніх ринках з однієї сторони, і низьких цін локальних акцій з іншої, індекс буде сильно коливатись рухаючись в боковому каналі. Сьогодні ж, скоріше варто очікувати продовження руху наверх, хоча це й буде в протихід до закордонних ринків.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 июня 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий по фондовому рынку 16/06
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду