Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 11:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 июня 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1024,64-0,37%

Індекс УБ у вівторок різко знизився на початку торгів, але за кілька годин відновив свої позиції, і в другій половині дня вийшов в плюс, закінчивши торгову сесію ростом у 0,5%. Логіка, яка можливо стояла за такою поведінкою індексу наступна: після зростання днем раніше через експірацію ф’ючерса на індекс (індикатор і похідний інструмент зближувались – один зростаючи, інший знижуючись), ціни акцій коригувались вниз до рівнів, які спостерігались днем раніше, а потім, під впливом росту на зовнішніх ринках,  підросли.

На західних фондових біржах в цей день спостерігалась позитивна динаміка. Ріст, по великому рахунку, був технічним – як реакція на помітне зниження протягом кількох днів, яке відбулось раніше. Основні американські та європейські фондові індикатори, за виключенням британського FTSE 100, підросли в цей день на 0,5-0,65%. Фондовий індекс MSCI EM, країн, які розвиваються, навпаки, знизився у вівторок на 0,5%. Сьогодні, однак індикатор MSCI EM зростає на ті ж 0,5%. В плюсі торгуються і ф’ючерси на європейські фондові індекси.

Незважаючи на те, що драма з Грецію продовжується, стратеги по акціям в Європі, як показує останній огляд Bank of America, залишаються непохитно твердими в своїх позитивних очікуваннях відносно поведінки європейських фондових ринків в 2015 році. Найбільш оптимістичними виявились стратеги Citigroup, які прогнозуються ріст широкого панєвропейського фондового індексу  Stoxx Europe 600 на 17% до кінця року. Варто зазначити, що з максимуму в квітні  вузький панєвропейський фондовий індекс Euro Stoxx 50 опустився на 10% і знаходиться зараз на чотиримісячному мінімумі. Очікування фахівців базуються на фундаментальних факторах. Аналітики прогнозують три роки зростання прибутків європейських корпорацій на величину більше 10%. Фактор Греції не скидається з рахунків проте більшість вважає його тимчасовим явищем та посилається на невеликий розмір економіки цієї середземноморської країни і її малий вплив на регіон в цілому. Хоча, інші зазначають, що у випадку відсутності згоди між Грецією та її кредиторами можлива велика волатильнісь на фінансових ринках.

Сьогодні від локального ринку акцій можна очікувати слабкого росту, який, однак, може змінюватись на незначне зниження. Рух, імовірно, буде відбуватись під впливом динаміки зовнішніх ринків.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 июня 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 17/06
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду