Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 27 июля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 958,95-2,49%

Минула п’ятниця відзначилась помітною негативною динамікою практично на всіх основних світових фондових майданчиках від Токіо до Нью-Йорку. В цих умовах продемонструвавши «вентилятор», індекс УБ все ж закінчив торгову сесію плюсом у 0,6%. Торги в п’ятницю на Українській біржі розпочались з непереконливим  зростанням біржового індексу. Потім індикатор перейшов у помітний мінус, але починаючи з 15-ої години, індекс почав рости, і завершив торги в позитивній зоні. Індексні акції «по кольору» розділились порівну: половина з них в останню сесію минулого тижня закінчила в «зеленому» - зросла, інша – знизилась. На графіку індексу УБ чітко позначилась картина розвороту уверх. Тож враховуючи цю картину, а також п’ятничне зростання всупереч динаміці зовнішніх ринків, не залишається сумнівів у тому, що впливова частина учасників локального ринку акцій прагне до руху нагору. Це логічно, якщо враховувати, що мінімум індексу УБ минулого тижня знаходився між піврічним і річним мінімумами індикатору і на досить низькому значенні.

В п’ятницю Україна здійснила виплату по черговому купону по єврооблігаціям. Так що технічного дефолту, про який говорили, не відбулось.

В п’ятницю була опублікована звітність п’яти з десяти емітентів індексної корзини УБ: Райффайзен банк Аваль, Донбасенерго, Авдіївського КХЗ, Мотор Січі та Азовсталі.

По УСФЗ Райффайзен банк Аваль абсолютно закономірно отримав збиток. Збиток склав 152 млн. грн. Імовірно по українським стандартам звітності банк продовжуватиме ще кілька наступних кварталів показувати невеликий чистий збиток за рахунок відрахування до резерву по кредитах, щоб вийти на адекватний рівень чистих кредитів та резервів, більш точно відображений в звітності по МСФЗ.

Генеруюча компанія «Донбасенерго» погіршила фінансові показники. В другому кварталі 2015 року компанія отримала операційний і чистий збиток. Формально причиною став суттєвий ріст по статті «інші операційні витрати», хоча показник валового прибутку теж суттєво знизився, залишившись, однак, на прийнятному рівні. В окремі квартали 2013 та 2014 року стаття «інші операційні витрати» в звітності компанії також несподівано сильно зростала за рахунок відрахувань до резервів та списань. Що було причиною на цей раз – невідомо, оскільки «Донбасенерго» не надала пояснень до звітності.

Металургійний комбінат «Азовсталь» в другому кварталі 2015 року несподівано показав дуже слабкі результати. Негативний результат отриманий перш за все за рахунок суттєвого зниження ціни продукції при зростання собівартості виробництва.

Квартальні результати «Мотор Січі» вийшли не вражаючими, але й непоганими – на рівні середніх за минулий рік. Якщо ж говорити про результат в валюті, то тут слід враховувати девальвацію гривні не тільки в Україні, але й в сусідній Росії, яка є основним споживачем продукції.

Узагальнюючи, можна казати про те, що в цілому результати вийшли слабшими за очікування.

Сьогодні зранку зовнішні ринки показують негативну динаміку. Більше за інші в цьому відношенні відзначився фондовий індекс континентального Китаю, який провалився аж на 8,5%. На цьому фоні українському ринку непросто буде рости. Однак, враховуючи «прагнення» українського фондового ринку рухатись в позитивному напрямку, все ж не можна виключати  позитивного результату сьогоднішніх торгів на УБ, хоча негативний результат бачиться трохи більше імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 июля 2015
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Утренний комментарий
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду