Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 июля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 975,96+1,77%

Понеділок виявився чорним чи точніше червоним днем для світових фондових ринків.  Локальний український ринок акцій не став виключенням - індекс УБ знизився на 2,5%. В силу сполучення негативних технічних та фундаментальних факторів, які склались на ряді основних світових фондових ринків, ціни акцій на них коригувались вниз. Природа ж зниження на українському ринку полягала, перш за все, в його реакції на сильну негативну динаміку зовнішніх ринків.

Тригером негативної поведінки  світових фондових ринках стало падіння фондового індексу континентального Китаю Shanghai Composite в понеділок на 8,5%. Менш, ніж за місяць інвестори в цей ринок втратили більш, ніж 30%. Природа цього зниження полягає в спекулятивному характері китайського ринку: необґрунтовано завищених котируваннях акцій, сильному рості фондового індексу до зниження раніше – більш, ніж в два рази менш, ніж за рік, і несподівано слабким даним корпоративної звітності та даним по промисловому виробництву. Прибутки провідних китайських корпорацій скоротились в другому кварталі 2015 року на 0,3%, за півріччя на 0,7%. Промислова активність в червні була найнижчою за останні 15 місяців. Сьогодні індекс Shanghai Composite втрачає ще 1%.

Ситуація на інших ринках визначалась тим, що чимало емітентів, акції яких на них котуються залежать від розвитку економіки Піднебесної. Проте і власна ситуація на ринках сприяла ціновому зниженню. Так на фондових ринках США та Європи недавно розпочалась корекція від локальних максимумів, яка в силу технічних факторів повинна була б ще кілька днів продовжуватись. Звітність американських корпорацій за 2-ий квартал 2015 року, якщо проаналізувати її глибше, виходить не сама краща. Змішаний прибуток індексу S&P 500 станом на вечір минулої п’ятниці (187 корпорацій, які вже публікували звітність та решти за попередніми оцінками) за другу чверть поточного року знизився по відношенню до аналогічного показника 2014 року на 2,2%. Останній раз прибутки корпорацій США знижувались в 2 кв. 2012 року. Можливо після публікації звітності всіма емітентами з індексної корзини, враховуючи, той факт, що фактичні прибутки перевищують попередні оцінки динаміка прибутків буде близькою до нульової. Поточне форвардне значення на 12 місяців вперед коефіцієнта P/E  з оцінками прибутків складає 16,7. Це співвідношення  на 20%  вище середнього 5-річного значення (13,9) і на 18% середнього значення за останні 10 років (14,1). При таких високих оцінках ринку та поточній слабкій динаміці корпоративних прибутків американському ринку важко рости.

Що стосується звітності українських емітентів з індексного кошику УБ, опублікованої до сьогодні.

ГК «Центренерго» показало несильні результати і в другому кварталі 2015 року, отримавши майже нульовий чистий результат. І це при заниженій амортизації (тобто результат при правильній амортизації був би помітно гірший). В останні роки завдяки певним діям регулюючого галузевого органу (НКРЕ/НКРЕКП) компанії теплової електричної генерації в другому та третьому кварталах отримували відносно непогані прибутки, за рахунок чого вони могли закуповувати вугілля для роботи взимку. Цього не мало місце для «Центренерго» в 2-ому кварталі 2015. Та все ж завдяки зниженню цін на паливо компанія покращила прибутковість у порівнянні з 1-им кварталом 2015 року та 4-им кварталом 2014 року.

«Укрнафта» отримала непоганий чистий прибуток і в другому кварталі 2015 року, незважаючи на низьку ціну нафти та високі рентні платежі, які суттєво росли з третього кварталу 2014 року. В невеликі мірі цьому допомогло зростання цін на природній газ, який реалізується населенню, в більшій мірі усунення дисконту ціни нафти, яка реалізується на внутрішньому ринку по відношенню до експортних цін на нафту марки Urals.

Авдіївський КХЗ в другому кварталі показав відносно непогані результати, у великій мірі компенсувавши збиток першого кварталу, хоча все ж чистий результат за перше півріччя 2015 року є від’ємним.

Узагальнюючи – результати цих емітентів змішані, можливо, дещо кращі, ніж очікували учасники локального ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські індекси підростають. Фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, зростає в межах 0,1%.

На цьому фоні можна очікувати слабшої, ніж вчора у абсолютному відношенні динаміки локального ринку акцій з приблизно рівною імовірністю, як позитивного, так і негативного результату. Позитивний результат бачиться дещо більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 июля 2015
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарийПадение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду