Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 29 июля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 974,63-0,14%

Індекс УБ у вівторок виріс на 1,8%

Вчора світові фондові індекси «відскакували» після падіння попереднього дня. Це звичайна, характерна для переважної більшості подібних випадків, реакція крупних старих фондових ринків з якісними емітентами, на серйозне зниження, яке відбулося з день до цього, зниження яке було реакцією на якусь одну значиму і несподівану подію (в даному випадку на сильне зниження фондового ринку Китаю). Торги на Українській біржі у вівторок проходили під сильним впливом зовнішніх ринків, що теж характерно для подібних випадків, і що, власне, і зумовило їх позитивний результат.

Сьогодні і наступного дня світові фондові ринки, як показує історія в таких випадках, з близькою імовірністю можуть продовжити рух двома протилежними способами: ростом і зниженням. Це у великій мірі визначається факторами, які передували сильному одноденному руху на ринках. Технічно ринки США та Європи до цього перебували у фазі корекції, яка, що стосується США, окрім іншого, визначалась фундаментальними факторами. До очікуваних локальних мінімумів ринкам ще залишалось пройти певний шлях. Технічно рух вверх на європейському ринку вчора не виглядає таким, що може переломити середньостроковий негативний корекційний тренд. Та і вчорашній ріст більш, ніж на 1% більшості фондових індикаторів Європи, був помітно слабшим за рух донизу днем раніше. Що стосується індексів США, наприклад, широкого фондового індексу S&P 500, то тут картина більш туманна. Зниження понеділка було помітно меншим за вчорашній рух наверх на 1,2%. Тож в цьому індикаторі добре проглядається і можливість наступного руху вгору. Оскільки ринки США та Європи сильно корелюють це ще більше заплутує картину. Ринки Європи та США можуть вибрати і наступний сценарій: продовження вчорашнього руху протягом одного дня невеликим ростом з наступною корекцію вниз і продовженням низхідного колекційного руху, який був до цього. Наразі цей сценарій бачиться, як найбільш імовірний.

Ф’ючерси на індекси говорять про сьогоднішній ріст фондових ринків США та Європи. Ф’ючерси на фондові індекси США та Європи, які годину назад слабко знижувались, розвернулись і поступово вийшли в позитивну зону з непоганими додатними значеннями.

Що стосується композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, то через представлення ринків відразу 25 країн вчора і сьогодні рух індикатору виявився згладженим: вчора індекс знизився на 0,15%, сьогодні зранку він підростає на 0,4%. До цього індекс перебував коло багаторічних мінімумів і в індикаторі MSCI EM спостерігалась картина різкої негативної корекції.

На цьому фоні слід, скоріше, ставити сьогоднішній ріст локального українського ринку акцій. По перше, до останнього значимого зниження ринок пробував вже кілька разів зростати, і на графіках намітилась розворотна фігура уверх. По друге, ринок перебуває на дні – між річним та піврічним мінімумами. По-третє, зовнішні ринки, судячи з усього, сьогодні покажуть непоганий плюс. Звичайно, сьогоднішній позитивний рух на Українській біржі не є чимось заданим, і ринок може показати інший результат, але рух вгору виглядає більш логічним і імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 июля 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарийРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду