Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 30 июля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 970,93-0,38%

Індекс УБ вчора незначно знизився, втративши 0,14%. Це відбулось, незважаючи на те, що шість з десяти індексних акцій закінчили торги з плюсом по цінам закриття, і лише три з мінусом, причому вага в індексній корзині акцій, що закінчили день позитивно – більша. Технічна причина полягає в тому, що негативний рух в ціні однієї акції Азовсталі, вага якої в індексній корзині складає 16,7% був відносно великий -3,1%, а позитивний рух в цінах таких же важковаговиків «Мотор Січі» (20,0%) та «Центренерго» (19,8%) був набагато менший. Проте у когось може викликати запитання стосовно правильності розрахунку індексу УБ, оскільки, по-перше, біржовий курс Азовсталі, зміна ціни акцій якої і вплинула на індикатор, за вчорашній день по даним біржі, виріс на 2,3% з 0,783 грн. до 0,801 грн., а ціна закриття зменшилась лише на 1,5%, в той час, як зміна ціни -3,1%, яка  мала вплив на індекс, була зафіксована по останній угоді в 17:00, але саме вона зменшила індекс за рахунок свого руху на 5,3 пункти.

В цілому ж торги в середу проходило дуже в’яло, особливо що стосується перших годин після відкриття Української біржі. Наразі це стає все більшою проблемою. Хоча, слід зазначити, що протягом трьох торгових сесій до вчора обсяги були, як на останній час, відносно непоганими.

Вчорашній день був позитивним майже для всіх основних фондових бірж світу. Основні фондові індекси Європи та США зросли переважно в межах 0,6-0,8%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 1%. Що стосується дня сьогоднішнього, то зранку індекс MSCI EM тривалий коливався коло нуля, але почав знижуватись, а ф’ючерси на європейські фондові індекси вказують на позитивне відкриття торгів в Європі, додаючи в межах 0,15-0,7%.

Учасники світових фондових ринків продовжують аналізувати квартальну звітність, яка продовжує публікуватись та очікують результатів засідання ФРС. Технічна картина на фондових ринках Європи та США вказує на можливість незначного росту цих ринків протягом дня-двох після якого з високою імовірністю на цих ринках почнеться зниження. Фондові індекси країн, які розвиваються, не можуть відірватись від мінімальних значень (при перерахунку в долари США) під впливом фундаментальних факторів: зниження цін на сировину, макроекономічної ситуації в цих країнах та зниження курсів національних валют.

Що стосується українського ринку акцій, то тут сьогодні варто очікувати обережних рухів. Вчорашні торги показали, що учасники ринку явно непевні стосовно подальшої динаміки цін локальних акцій, і займають обережну позицію. Імовірно, на це впливає те, що їх спроби зайняти більш визначену позицію в попередні дні закінчувались невдачею і для багатьох обернулись певними фінансовими втратами. Однак, все ж, позитивний рух сьогодні на ринку бачиться, як трохи більш імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 июля 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
I-NVEST
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий 30/07Рост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду