Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 968,95-0,41%

Вчора індекс УБ знизився на 0,3%. Це непогано, враховуючи той факт, що це зниження було менше за ріст по результатам попередньої торгової сесії. Гірше те, що кількість індексних акцій, ціна яких знизилась – шість, вдвічі перевищила кількість акцій, ціна яких підросла – три. На тижневому графіку індексу вималювалась лінія коливань коло прямої трендової лінії повільного зростання. Схожа, але не така виразна картина, і на місячному графіку індексу. Як слідує з графіків, більшість учасників ринку переконані в тому, що індекс, не повинен би надалі суттєво знижуватись, проте не мають твердого переконання щодо його помітного подальшого росту найближчими днями. Це і не дивно, враховуючи той факт, що проби зростати вже чимало разів зривались протягом попереднього місяця.

Фундаментальні економічні новини по Україні виходили в цілому непоганими. Міжнародний валютний фонд побачив ознаки стабілізації економіки країни та її фінансів. Незважаючи на складну обстановку, зумовлену збройним конфліктом на Сході країни та фактичною економічною блокадою зі сторони Росії, зовнішній торгівельний та платіжний баланси значно покращились за рахунок більшого зменшення імпорту. Так само і державні фінанси, незважаючи на зростання військових видатків, виглядають краще, ніж в минулі періоди. Вчора прийшла новина про те, що Ощадбанк домовився про реструктуризацію єврооблігацій та субординованого боргу з погашенням в 2016 та 2018 роках на суму 1,3 млрд. доларів США. Наразі на думку МВФ банківський сектор залишається найуразливішою ланкою української економіки, що підтверджується і останньою квартальною звітністю банків за 2-ий квартал 2015 року.

Вчора на основних міжнародних фондових ринках єдиного напрямку руху не було. Майже всі основні фондові індекси Європи підросли, в той час як американські - знижувались. Ріст індикаторів в Європі був на рівні близькому до 0,75%, в США зниження було в межах 0,25-0,5%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в перший день цього тижня знизився на 1,2% після росту в п’ятницю на 0,85% під тиском низьких цін на сировину та слабких макроекономічних даних країн, які розвиваються, в першу чергу зниження макро показників Китаю.

Сьогодні ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено, індекс MSCI EM знаходиться коло відмітки нульової зміни, підростаючи на 0,1%. Сьогодні торгівля акціями на основних світових фондових майданчиках, схоже, буде без великих рухів і без чітко визначного напрямку.

На цьому фоні варто, скоріше, очікувати продовження непевного руху вгору основного українського фондового біржового індикатору, зміна значення якого може переходити то в плюс, то в мінус в залежності від того, чи буде час фіксації значення індексу припадати на локальний короткостроковий максимум чи мінімум. Однак, слід пам’ятати, що такий обережний і непевний рух є уразливим до зовнішніх факторів, як то різка негативна зміна на зовнішніх фондових ринках, негативні новини та й просто зміна настрою учасників локального ринку акцій. Тож трейдерам на Українській біржі варто проявляти додаткову обережність.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 августа 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 04/08
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду