Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 5 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 971,13+0,22%

Вчора індекс УБ знизився на 0,4%. За результатами торгів у середу індекс перебуває на 1 пункт нижче відмітки 970, коло якої коливався весь останній тиждень. Варто зазначити, що індекс протягом дня опускався помітно нижче рівня закриття.

Україна отримала 1,7 млрд. доларів США другого траншу від МВФ, повідомила глава НБУ на зустрічі з банкірами. Глава Центрального банку очікує, що міжнародні резерви України до кінця 2015 року зростуть до 18 млрд. доларів США.

Україна та МВФ оновили меморандум за результатами першого перегляду програми розширеного фінансування, EFF. Україна в оновленій версії прийняла на себе додаткові зобов’язання по боротьбі з корупцією, заявила про намір домовитись з зовнішніми кредиторами про реструктуризацію зовнішнього державного боргу країни до кінця вересня, підтвердила та посилала ряд заходів по оздоровленню державних фінансів. В їх числі було підтверджено намір скасувати пільгу по ПДВ для сільгоспвиробників починаючи з 2016 року. МВФ погіршив прогнози стосовно курсу гривні, який за новим прогнозом має скласти 23,5 грн. за долар в кінці 2015 року та 24,4 грн. на кінець 2016 року.

Основні європейські та американські фондові індекси вчора незначно знизились. Рух індикаторів переважно склав близько -0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,25%. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають, індекс MSCI EM втрачає в межах 0,15%.

По великому рахунку на світових фондових ринках зараз відсутні сильні драйвери для руху в будь-яку сторону. Аналітики очікують незначного зниження прибутків фондового індексу S&P 500 (сукупних прибутків компаній, акції яких входять до індексної корзини з вагами в індексі) в другому та третьому кварталах 2015 року при дуже слабкому рості доходів, що вкупі з немалим значенням P/E, та рекордною рентабельністю (мал.. нижче) на фоні очікування росту відсоткових ставок створює тиск на індекс S&P 500. Аналогічно слабкі макроекономічні дані та зниження темпів росту прибутків компаній країн, які розвиваються, разом з низькими цінами на сировину тиснуть вниз на індекс MSCI EM. Однак, ці чинники до певної міри враховані в поточних цінах акцій. Тому рівновага на ринку поки не змінюється.

На цьому фоні варто очікувати сьогодні нейтральної динаміки на українському ринку акцій з коливаннями коло поточних значень.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 августа 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 05/08
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду