Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 11 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 983,24+1,42%

Вчора індекс УБ підріс на 0,5% і досягнув на закритті значення 970 пунктів, коло якого на минулому тижні йшла торгівля. Підросли ціни семи з десяти індексних акцій Української біржі, причому зниження в акціях «Центренерго» та «Мотор Січі», які на відміну від інших акцій втратили в ціні за вчорашній день, було мінімальним. Найбільший вклад в ріст індексу УБ вчора внесли акції Райффайзен банк Аваль, які подорожчали після новини про можливий обмін акцій «Укрсоцбанку» на акції материнської компанії «Альфа банку», ABH Holdings S.A. (ABHH), прихід в «Укрсоцбанк» нового акціонера «Альфа-Груп», і імовірне злиття «Укрсоцбанку» та «Альфа-банк» (Україна). Чи став цей понеділок, днем розвороту українського фондового ринку, говорити ще зарано. А ось подальше суттєве зниження українського фондового індикатору, тим більше в найближчі тижні, видається малоймовірним.

Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, теж додав. Ріст був невеликим – 0,3%, після зростання п’ятниці на мінімальну величину 0,02% і зниження по результатам кожного з двох торгових днів до цього. Сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає 0,4%.

Фондові індекси Європи та США вчора зростали: Європи менше, США - більше. Індекс 30 найбільших компаній США, Dow Jones Industrial Average виріс на солідних 1,4%, тим самим перервавши негативну смугу з семи торгових сесій зниження поспіль, широкий фондовий індекс США, S&P 500, додав 1,3%. Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові Європи та США в червоному і зниження помітне.

Новинами, на які звертають увагу учасники світових фінансових ринків, стали: несподівана девальвація юаня Центральним банком Китаю на 1,9% та досягнення попередніх домовленостей уряду Греції і кредиторів цієї країни про параметри бюджету Греції на період 2015-2017, що наблизило до результативного завершення переговори про фінансову допомогу Греції. Ці дві новини не дуже суттєво впливатимуть на перебіг торгів акціями. Ринки також очікують виходу німецького індексу ділових очікувань ZEW.

Як видно з усього цього, на зовнішніх ринках сьогодні складається не дуже сприятливий фон для українського ринку акцій, проте український фондовий ринок, можливо, не в повній мірі відіграв вчорашнє зростання на фондовому ринку США, і це пом’якшує цей негативний вплив. Найближчими днями слід очікувати подальшої стабілізації та пошуку дна на локальному українському ринку пайових цінних паперів, проте слабке зниження індексу УБ сьогодні видається дещо більш імовірним сценарієм торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 августа 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 11/08Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду