Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 12 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 980,57-0,27%

Вчора індекс УБ здійснив справжній похід наверх, додавши відразу 1,4%. Індикатор досягнув на закритті значення 982 пункти, на 1,2% перевищивши значення у 970 пунктів, коло якого на минулому тижні йшла торгівля. Ціна жодної з індексних акцій вчора не знизилась. Більше за інші додали акції Авдіївського коксохімічного заводу – 8% по значенням закриття, по 3% додали в ціні акції Райффайзен банк Аваль та Алчевського меткомбінату. Саме акції Райффайзен банк Аваль внесли найбільший внесок в зростання індексу Української біржі. На другому місці за внеском розташувались цінні папери «Мотор Січі». Технічно після вчорашнього руху на українському фондовому ринку намітилась картина розвороту ринку наверх.

Вчорашній рух вгору українського фондового індикатору примітний ще й тим, що відбувся він на фоні не менш значного руху вниз майже всіх основних світових фондових індексів. Так німецький DAX втратив за торгову сесію вівторка 2,7%, французький CAC 40 – 1,9%, індекс 50 європейських голубих фішок Stoxx 50 – 1,9%, широкий європейський індекс - Euro STOXX 600 – 1,6%, американські Dow Jones Industrial Average та S&P 500 – 1,2% та 1,0% відповідно, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - 1,1%.

Схоже на те, що учасники «пошуку дна» на українському фондовому ринку проігнорували, як вчорашній світовий тренд, так і слабко помітні хмари, які збирались над фондовими біржами, щоб почати грати на підвищення трохи раніше.

Причиною, яка спровокувала вчорашнє падіння на фондових біржах називають несподіване знецінення ЦБ Китаю юаня, що, окрім іншого призвело до зниження ціни нафти, адже Китай є значним споживачем цієї сировини. Учасники ринку відзначили знецінення китайської валюти, як можливе погіршення торгових умов для компаній США та Європи, та можливе свідоцтво того, що китайська економіка є більш слабкою, ніж думалось раніше. Однак, про можливу 10% корекцію фондового ринку США ще до несподіваного руху з боку китайського регулятора говорили стратеги та аналітики по фондовому ринку США. І серед причин називалась дещо інші. Прогнозувалось різке зниження фондових ринків в США через комбінацію двох факторів: реакції на вересневе підвищення базової ставки ФРС та дешевої нафти. Тож можна вважати, що вчора чинник Китаю співпав з іншими двома.

День сьогоднішній для більшості учасників фондових ринків не приніс полегшення. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси сьогодні глибоко в червоному і європейські втрачають переважно - 1,1%, американські - 0,65%. Індекс MSCI EM знижується на 1,5%. Причому, що стосується останнього, то він впритул наблизився до п’ятирічного мінімуму, Хоча тут не слід забувати, що індикатор MSCI EM представлений в доларах США, і це при укріпленні долара, особливо по відношенню до валют країн, які розвиваються. Так що в національних валютах зміна цін акцій виглядає не так погано, а в окремих випадках регіональні фондові індекси в національних валютах близькі до локальних пікових значень.

Сьогодні Центральний банк Китаю продовжив девальвувати юань, знизивши його ще на 1,6%, таким чином стараючись полегшити життя експортерам і надати додаткових стимулів китайській економіці. Згадаємо про 8% зниження експорту Піднебесної в липні 2015, яке в значній мірі пояснювалось сильним юанем. (Хоча у ЦБ Китаю був, і залишається ще варіант зниження відсоткових ставок, більше орієнтований на стимулювання внутрішнього попиту).

День видається нелегким для зовнішніх ринків. Тут видно явне протиріччя між переконливим рухом зовнішніх ринків вниз та досить переконливим розворотом локального українського фондового ринку вчора вверх. Що переможе - сказати наразі важко. Два зустрічні рухи можуть привести до будь-якої комбінації, тож трейдерам на місцевому ринку акцій сьогодні треба бути дуже уважними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 августа 2015
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий 12/08Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду