Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 976,7-0,39%

Невелике вчорашнє зниження індексу УБ на 0,27% виглядає доволі оптимістично на фоні того, що відбувалось на світових фондових ринках.

А там до середини американської торгової сесії мало місце дуже суттєве зниження біржових фондових індексів. За результатами торгової сесії середи німецький фондовий індекс DAX знизився на 3,3%, французький CAC 40 – на 3,4%, європейський індекс 50 «голубих фішок» Stoxx 50 – на 3,35%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, за день – на 1,9%. Але після 12-ої години за місцевим часом в США на фондових біржах відбувся різкий розворот фондових індексів наверх, і фондові індикатори США завершили торгову сесію середи з незначними змінами: індекс Dow Jones Industrial Average – практично в нулі, широкий індекс S&P 500 додав 0,1% (в ході торгів індикатор знижувався на 1,5%), індекс високотехнологічних компаній NASDAQ додав  в результаті 0,15%. Так що трейдерам, які були не дуже проворні, прийшлось нелегко. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси торгуються в непоганому плюсі. Індекс MSCI EM зранку додає 0,6%.

Приводом для зниження цін акцій в середу послугували дані по економіці Китаю та знецінення китайської валюти. Відповідно до опублікованих вчора даних Державного статистичного управління країни обсяг промислового виробництва в Китаї в липні 2015 виріс на 6%, щодо того ж місяця минулого року після підйому на 6,8% в червні. Показник вийшов гірше очікувань у 6,6%. На минулому тижні були опубліковані дані по експорту з країни, які показали зниження експорту Піднебесної в липні на 8%.

У відповідь, з метою підняття конкурентоздатності продукції країни і стимулювання виробництва, Народний банк Китаю (Центральний банк країни) ослабив юань на рекордних 1,86% у вівторок 11 серпня, на 1,62% 12 серпня і на 1,12% сьогодні. Проте, сьогодні зранку вийшов коментар банку, що регулятору немає потреба знецінювати юань на 10%, про що почали активно говорити учасники фінансових ринків після першого та другого рухів китайського ЦБ. Цим самим ЦБ збентежив трейдерів на фінансових ринках Азії, які сьогодні не знають, що далі буде відбуватись, і в яку сторону їм торгувати.

Хід же торгів на американських біржах вчора формально різко змінив несподіваний ріст цін на нафту на 2%, що сприяло росту котирувань компаній енергетичного сектору. Однак, чималу частку в ріст ринків після обіду внесла і та обставина, що трейдери продали той обсяг акцій, який замовляли на продаж клієнти, і покривались шорти. Так коментують вчорашній перебіг подій американські трейдери. Насправді, досить імовірно, в цих рухах на ринках акцій США був присутній чималий спекулятивний чинник, завдяки якому крупні гравці, імовірно, обіграли малих. Адже останні пристосувались в останній час до періодичних рухів ринку вверх та вниз, що не дуже вигідно крупним гравцям.

В цих умовах певної нестабільності на зовнішніх ринках від торгів акціями в Україні можна також очікувати несподіванок. Хоча, мале зниження цін акцій на локальному ринку вчора і переконливий ріст днем раніше на фоні зниження зовнішніх ринків говорять про те, що психологічно учасники фондового ринку України досить сильно настроєні на його ріст. Тож, зберігаючи обережність (адже ринок ще може відіграти рух на зовнішніх ринках вчорашнього дня), можна орієнтуватись на зростання цін акцій на Українській біржі і сьогодні і в цілому в найближчі торгові сесії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 августа 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Утренний комментарий 13/08Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду