Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 17 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 982,96-0,77%

Індекс УБ в п’ятницю підріс на 1,4%, підтвердивши цим самим позитивні настрої учасників локального ринку акцій, які почали проявлятись вже два тижні назад. Схоже на те, що фондовий ринок України нарешті знайшов своє дно, і тепер поступово буде рухатись вгору.

Європейські фондові біржі відзначили останній день минулого тижня зниженням від 0,1 до 0,7%, в той час як фондові індекси США в цей день незначно підросли (+0,3-+0,4%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, того дня майже не змінився, втративши 0,1%. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси додають, індекс MSCI EM втрачає близько 1%.

Що стосується останнього, то індикатор з 2011 року торгуючись в широкому діапазоні, наразі прижався до його нижньої границі (мал. 1). Останнє зумовлено негативною динамікою прибутків компаній, які складають індекс, і які знижуються вже тривалий період - з 2011 року. Зниження прибутків посилилось з кінця 2014 року (мал. 2). В 2015 році очікується погіршення прибутків компаній країн, які розвиваються на 14%, що  порівнюється з прогнозованим зниженням прибутків корпорацій США на 1% та ростом прибутків європейських компаній на 4%. Це погіршення фінансових показників складових індексу MSCI EM зумовлено перш за все зниженням цін на сировину, а також суттєвим сповільненням темпів росту економіки Китаю та нульовою динамікою прибутків корпорацій країни в 2015 році, і, окрім того, зниженням курсів національних валют. Індикатор MSCI EM наразі торгується за коефіцієнтом ціна/прибуток на 12 місяців вперед - 11,1, що дещо вище середнього значення з 2001 року (Мал. 3-4), проте з непоганим дисконтом до відносно наразі дорогих «зрілих» ринків акцій розвинутих країн - 0,71 (мал. 5), які торгуються з коефіцієнтом ціна прибуток на 12 місяців вперед - 17. Саме ці чинники впливають і на поведінку індексу УБ, який, до того ж, непогано корелює з індексом MSCI EM.

Сьогодні ріст на українському фондовому ринку може продовжитись. За це говорить позитивна динаміка ринку в попередні торгові сесії. Цьому руху може перешкоджати негативний тренд на фондових ринках країн, які розвиваються в цілому, і який буде створювати певний опір позитивному руху на українському ринку акцій. Тож, ставлячи на ріст локального фондового ринку, треба продовжувати пильнувати і бути обережним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 августа 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 17/08
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду