Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 19 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 976,53-0,84%

Індекс УБ вчора підріс на 0,2%. Це відбулось під саму завісу торгів на Українській біржі. В цілому ж торги акціями на локальному ринку акцій у вівторок були спокійними. Незначно знизившись з самого початку торгової сесії, ціни акцій більше вийшли в плюс. Це, як і відносно незначне зниження позавчора, після хорошого росту п’ятниці, непогана ознака того, що учасники локального ринку акцій помітно більше налаштовані на зростання цін акцій на місцевій біржі. Тим більше, що вчорашній рух вгору відбувся на фоні протилежного за знаком руху зовнішніх ринків.

Вчора для переважної більшості основних світових фондових майданчиків видався негативний день. Основні фондові індекси Європи та США втратили в межах 0,1-0,35% за виключенням індексу високотехнологічних компаній NASDAQ, який просів на 0,64%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, у вівторок знизився на 0,77%.

Сьогодні зниження світових фондових індикаторів може продовжитись. Ф’ючерси на європейські індекси зранку суттєво знижуються, а індекс MSCI EM втрачає 0,2%.

Знову каталізатором зниження цін акцій на світових ринках виступає Китай. В середині сьогоднішньої торгової сесії фондовий індекс країни Shanghai Composite втрачав більше 4%. Зараз індикатор вирівнявся і вийшов в плюс з ростом більше 1%, підтягуючи вверх і інші азійські ринки. Подібне падіння в Китаї у 6% за результатами торгової сесії вже спостерігалось два тижні тому. Після цього індикатор Shanghai Composite стабілізувався і підріс, а потім зону від сесії до сесії почав плавно знижуватись. Причина такої нестабільності цін акцій і їх тяжіння до зниження - в першу чергу значна переоцінка ринку, а також погіршення прогнозних прибутків компаній на фоні погіршення макроекономічних показників країни. Заходи уряду стосовно підтримки фондового ринку, які зараз вживаються, самі по собі можуть в такій ситуації пом’якшити негативну динаміку в цінах акцій, але не зупинити.

На початку сьогоднішніх торгів в Європі фактор Китаю видається найбільш важливим з точки зору визначення їх перебігу. Сьогодні також відбудеться голосування в Бундестазі, Парламенті Німеччини, стосовно пакету фінансової допомоги Греції.

Що стосується власне України, то тут варто відзначити публікацію статистики Держкомстату стосовно промислового виробництва в липні, яке зросло в порівнянні з червнем відразу на 3,4%. Економіка України стабілізується, що позитивно з багатьох точок зору, і, в тому числі, і з точки зору фінансового ринку.

На фоні тиску ззовні, з однієї сторони, і явного тяжіння до зростання локального ринку акцій з іншої, сьогодні здається найбільш імовірним сценарієм торгів на Українській біржі є повторення вчорашньої динаміки – слабке зниження протягом дня і, можливо, ріст за результатами торгової сесії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 августа 2015
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду