Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 20 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 975,42-0,11%

Вчора індекс УБ під тиском негативної динаміки зовнішніх ринків знизився на 0,8%. Це, імовірно, саме так, оскільки, за рідким виключенням, практично всі основні зовнішні фондові майданчики вчора демонстрували доволі сильну негативну динаміку, і результати торгів на Українській біржі були далеко не самими гіршими.

Так основні європейські фондові індекси втратили в середу від 1,8% до 2,1%, основні американські фондові індекси просіли від 0,8% до 0,93%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,9%.

Якщо говорити про причини такої динаміки, то необхідно зазначити сполучення трьох негативних факторів: зниження цін на нафту, яке негативно вплинуло на котирування нафтогазових компаній, вплив Китаю, де на фоні негативної макроекономічної статистики та погіршення фінансів корпорацій, з певним лагом знижується основний фондовий індекс, і очікування зростання відсоткових ставок в США через імовірне підвищення базової ставки ФРС. Не слід скидати з терезів і технічний чинник, і немалу поточну оцінку «зрілих» фондових ринків розвинутих країн. Тут до місця зауважити, що ціна на нафту марки Brent сьогодні зранку знизилась до 6-и річного мінімуму у 47 доларів США за барель. Однак, також навряд чи слід переоцінювати вчорашній негативний рух на ринках Європи і, особливо, США, на яких торгівля акціями, як і раніше, відбувається в ціновому діапазоні, який установився з лютого-березня 2015 року.

Що стосується дня сьогоднішнього, то тут все лишається без змін з учорашнього дня – ринки продовжують негативний тренд. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно знижуються; індекс MSCI EM втрачає 0,8%. Так що сьогоднішнє відкриття торгів локальний український ринок акцій зустріне під суттєвим тиском ззовні.

Однак, не будемо забувати, що український фондовий ринок ще в кінці минулого тижня пробував зростати, і мав на цьому шляху непогані здобутки. В останні ж дні місцевий фондовий ринок проявив непогану стійкість до зовнішнього тиску. Тож зниження, яке сьогодні, імовірно, все ж буде мати на Українській біржі, буде незначним і, у випадку, зміни тренду на закордонних ринків чи просто помітного його послаблення, ринок акцій України може (більш імовірно під кінець торгової сесії) і підрости.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 августа 2015
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий 20/08
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду