Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 21 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 976,8+0,14%

Вчора індекс УБ проявив неабияку стійкість знизившись лише на 0,1%. Негативний тиск зовнішніх ринків, який начебто почав слабшати вчора зранку, в другій половині четверга знову посилився.

Практично всі основні світові фондові майданчики показали в четвер вкрай негативну динаміку. Основні європейські фондові індекси (за виключенням британського FTSE 100), як і американські фондові індекси втратили більше 2%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 в результаті опустився нижче попереднього шестимісячного мінімуму, вийшовши за межі торгового діапазону. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 1,2%. Однак сьогодні зранку індекс MSCI EM наздоганяє втрачене, і показує мінус у 1,7%. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку теж знижуються.

Новини, які почали надходити вчора в другій половині дня і продовжили надходити зранку дали хороші приводи для такої поведінки фондових ринків.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив вчора про свою відставку. Це відбулось після того, як при голосуванні в Парламенті країни за пакет заходів, які необхідні для отримання фінансової допомоги, прем’єр втратив більшість, і позитивний результат голосування став можливим лише завдяки підтримки опозиційних партій. Можлива дата дострокових виборів в Греції - 20 вересня. Сама по собі ця подія після результативного голосування не могла б значно вплинути на фінансові ринки, проте цим не обмежилось.

Попередні дані по китайському Індексу Менеджерів закупівель (PMI) за версією Caixin (Caixin Media и Markit Economics) опубліковані сьогодні зранку вийшли гірше очікувань – 47,1 пунктів проти 47,7, які очікувались аналітиками, і 47,8 пунктами в липні. Це найнижчий показник за останні два роки. Значення нижче 50 сигналізує про скорочення темпів росту економіки.

Проблеми на фондовому ринку Китаю  продовжили тиснути на світові ринки сьогодні зранку. Фондовий  індекс Shanghai Composite втрачає більше 2%.

За даними останнього опитування, проведеного в серпні Bank of America Merrill Lynch фінансові менеджери, які управляють портфельними інвестиціями, масово скорочують інвестиції в акції країн, які розвиваються, в першу чергу через сповільнення темпів розвитку економіки Китаю, що негативно впливає, окрім іншого на ціни на сировину, на які спирається значна частина цих економік. А за даними банку Barclays фінансові менеджери взагалі скорочують позиції в усіх акціях, через ті самі причини. Приплив коштів на світові грошові ринки за останні шість тижнів значно посилився склав $ 91 млрд., наблизившись до посткризового рекорду. Звичайно, до перестороги щодо темпів росту світової економіки та низької інфляції, додаються також факт високої оцінки фондових ринків розвинутих країн та очікування росту відсоткових ставок в США.

Останнім підтвердженням справедливості побоювань інвесторів щодо цін на сировину стало сьогоднішнє ранішнє зниження ціни нафти марки Brent нижче 46 доларів за барель.

На цьому фоні навряд чи слід очікувати зростання фондового ринку України сьогодні. Проте, враховуючи стійкість локального ринку акцій в останні два тижні, і прагнення учасників ринку до його росту (що видно з перебігу торгів на графіках), розумно очікувати, що поведінка  фондового ринку України буде кращою за поведінку більшості зовнішніх ринків, і зниження на локальному ринку акцій сьогодні буде дуже поміркованим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 августа 2015
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Утренний комментарий 21/08
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду