Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 25 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 962,63-1,45%

Вчора індекс УБ в п’ятницю за результатами торгів підріс на 0,14%. Небагато світових індикаторів в цей день показали плюс. Проте їх число було помітним. В плюсі, наприклад, закінчив останній день минулого тижня фондовий індекс сусідньої Словаччини, а зниження на фондовій біржі в Болгарії було мінімальним.

Останні дві торгові сесії на переважній більшості світових фондових майданчиках проходили доволі драматично. За три торгових сесії фондові індекси США, Європи втратили близько 10%. Ще гірше виглядає ситуація в Китаї, де лише вчора основні фондові індекси знизились більш, ніж на 8%. Помітне зниження ринків Європи та США почалось в четвер та посилилось в п’ятницю. За торгову сесію п’ятниці американські фондові індикатори втратили близько 3%. Різке вчорашнє зниження фондових бірж в Китаї додало динаміки руху вниз, і основні фондові біржі в Європі закрились в понеділок зі зниженням своїх індексів більше, ніж на 5%. В США торгова сесія почалась дуже нервово зі значної просадки. Індекс Dow Jones Industrials незабаром після відкриття торгів втратив більш, ніж 1000 пунктів. Під обід ринок вирівнявся, проте в другій половині дня зниження цін акцій відновились, і фондові ринки закрились з мінусом трохи менше 4%. Різкі рухи були і на товарних ринках і на ринку валют.

Сьогодні зранку зниження фондових індексів континентального Китаю продовжилось. Основний фондовий індекс Shanghai Composite втрачає близько 8%. На фондових біржах країни домінують панічні настрої. Уряд Китаю, на відміну від подій кількатижневої давності, поки не втручається, можливо усвідомивши той факт, що краще дати ринку можливість самому найти цінову рівновагу. А от європейські індекси сьогодні будуть торгуватись в плюсі. Ф’ючерси на європейські фондові індекси додають від 2 до 3,5%. В помітному плюсі ф’ючерси на американські індекси. В позитивній зоні торгується багато фондових ринків Азії за межами Китаю.

В чималій мірі різкому зниженню фондових ринків сприяла їх немала оцінка на фоні погіршення корпоративної звітності, і певних макроекономічних факторів. В першу чергу тут слід згадати Китай, в другу - США. Фондовий ринок Піднебесної з середини 2014 року сильно виріс, зайшовши на необґрунтовані з фундаментальної точки зору рівні. В той же час темпи зростання економіки країни помітно сповільнились, а корпоративні прибутки перестали зростати. Фондові біржі США починаючи з лютого 2015 року, торгувались в діапазоні, при зниженні прибутків корпорації і немалій оцінці ринку, що завжди створює загрозу різкого руху вниз. В якийсь момент, як це часто буває в таких випадках, інвестори помітили загрозу, і почали масово розпродувати акції, що і привело до настільки драматичного падіння ринків.

В основі стійкості українського фондового ринку в останні дні та два тижні наразі лежить кілька факторів. Перший і основний – низькі ціни акцій. За таких цінових рівнів продавати акції не має великого сенсу. Тому тиск продавців відносно незначний, а саме він визначає негативний рух на ринку. До цього додається позитивна динаміка промислового виробництва в останні місяці та позитивні очікування щодо реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Дуже імовірно, що локальний ринок акцій все таки відреагує на вчорашнє зниження на світових фондових майданчиках деяким рухом вниз. Однак, враховуючи, останні позитивні настрої на локальному ринку акцій та сьогоднішнє дуже імовірне часткове, але суттєве  відновлення фондових ринків Європи та США, зниження, імовірно, буде дуже поміркованим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 августа 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду