Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 26 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 963,29+0,07%

Вчора індекс УБ знизився на 1,45%. Зниження було закономірним. Після тривалих вихідних ціни українських акцій «відпрацьовували» суттєве зниження зовнішніх фондових ринків понеділка та минулої п’ятниці. На фоні негативної динаміки закордонних бірж двох попередніх торгових днів, вчорашнє зниження на Українській біржі можна вважати поміркованим, що ще раз підкреслює прагнення учасників локального ринку акцій до зростання.

Однак, якщо фондові біржі Європи вчора допомогли росту на Українській біржі, то динаміка фондових майданчиків США принесла несподіваний неприємний сюрприз, здивувавши багатьох зниженням під кінець торгів. Фондові індекси Європи після більш, як 5% просадки попереднього дня, у вівторок додали в середньому 4,5%. Так, індекс «голубих фішок» Європи Stoxx 50 закрився з плюсом у 4,7%, а більш репрезентативний широкий індекс STOXX Europe 600 – у 4.2%. Фондові індекси США розпочали торгову сесію вівторка непоганим плюсом, що було закономірно після шести торгових сесій зниження, три останні з яких мали яскраво виражену негативну динаміку. Проте, з самого початку торгів за океаном стало зрозуміло, що, імовірно, понеділком зниження на американському ринку акцій не скінчиться. Адже плюс в 1,5% широкого індексу США S&P 500 значно поступався «мінусу» практично в 4% днем раніше, що було свідченням невпевненості учасників ринку в подальшому переконливому русі вверх на фондових біржах США. Та все ж була надія, що ринок може зросте під закриття, або ж протягом кількох наступних сесій відіграти просадку у 10% кількох попередніх днів. Та десь за годину до закриття бірж фондові індикатори США круто розвернулись вниз, і закінчили сесію  суттєвими мінусами: від 0,44% - індекс NASDAQ до 1,3% - Dow Jones Industrials Average та 1,35% - індекс S&P 500. Консервативний індекс «голубих фішок» США Dow Jones Industrials знизився за останні чотири торгові сесії на 1682 пункти. У відсотковому відношенні падіння було близьким до негативної динаміки 2008 року.

Сьогодні, фондові індекси Китаю демонструють цікаву динаміку. Після падіння по 8% дві останні торгові сесії, основний фондовий індекс континентального Китаю Shanghai Composite, який зростав ще кілька хвилин тому на 1,6%, втрачає під закриття торгів 1,5%. Росту індексів Піднебесної мали допомогти вжиті вчора Народним банком Китаю (ЦБ країни) заходи, які включали зниження норм резервування для банків та зниження відсоткових ставок з метою стимулювання економіки країни. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, після вчорашнього росту на 2,2% сьогодні зранку зростає ще на 0,3%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси після переконливого росту фондових індексів континенту у вівторок зранку торгуються змішано від -2% до +1%, що обіцяє цікавий перебіг торгів і, скоріше, негативне відкриття європейських фондових бірж. Ф’ючерси на фондові індекси США додають в межах 0,75-0,95%. Європейські ринки почувають себе наразі краще, через їх нижчу оцінку та позитивну динаміку прибутків корпорацій континенту. Фондові біржі США сьогодні спробують зупинити падіння. Позитивна торгова сесія сьогодні важлива для учасників ринку акцій США в психологічному плані – не слід допускати занадто тривалого безперервного негативного закриття ринку.

На цьому неоднозначному фоні можна сьогодні очікувати, як позитивної, так і слабко негативної динаміки локального українського ринку акцій. Негативне відкриття під впливом зовнішніх ринків і позитивне закриття торгів на Українській біржі сьогодні, бачаться в якості найбільш імовірного сценарію. Позитивному закриттю буде сприяти дуже імовірний ріст фондових бірж США. Однак, складна денна динаміка закордонних ринків минулих днів вказує на можливість різного результату і зміни динаміки протягом сьогоднішнього дня.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 августа 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду