Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 972,08+0,91%

За результатами вчорашньої торгової сесії індекс УБ додав символічні 0,07%. Провівши першу половину дня в червоному кольорі, в другій половині дня індикатор почав зростати, і під сам кінець торгів перетнув позначку нульової зміни. Рух був доволі передбачуваним. В чомусь подібну динаміку показали і європейські індикатори. Рух в Європі проходив під впливом двох інших фондових майданчиків: США та Китаю. Після зниження фондових бірж Америки у вівторок і негативного закриття фондової біржі в Шанхаї, можна було очікувати суттєво негативного відкриття торгів в Європі. Адже рух у вівторок там був позитивний і фондові біржі мали відігрувати зниження на інших впливових майданчиках. Так само був очікуваним і рух під кінець дня. Адже після невдалої спроби вівторка було зрозуміло, що фондовий ринок США просто змушений зробити другу спробу росту, і вона має бути вдалою. Тож рух на відновлення на європейських торгових майданчиках відбувався під впливом  позитивного відкриття американських бірж.

Що стосується останнього, то десь в середині торгової сесії в США вже почалося здаватись, що і ця спроба росту на фондових ринках США, якщо і буде вдалою, то не буде переконливою. Адже після сильного позитивного відкриття, в першій половині дня заокеанські фондові біржі суттєво здали. Проте в другій половині хід торгів переломився – ріст продовжився і основні фондові індекси США додали за результатами торгів у середу майже 4%. Вони були просто «зобов’язані» це зробити, адже непереконливий кінець торгів в Америці суттєво підірвав би віру дрібних учасників ринку, численних інвесторів, які не є дуже близькими до ринку у здатність фондового ринку США на цьому часовому проміжку стабілізуватись на прийнятних рівнях.

Така поведінка фондового ринку США мала  прямий вплив на європейські фондові біржі. Ринки акцій континенту, що на початку торгів суттєво просіли, під впливом сильного початку торгів в США в якийсь момент повністю відновились, і навіть перейшли в «зелене». Проте негативна динаміка в першій половині торгової сесії середи за океаном розвернула фондові індекси Європи знову вниз, і вони закінчили торги зниженням від 1,3% до 1,75%. Торги на Українській біржі закінчились дещо раніше, і основний фондовий індикатор країни лише тільки почав розворотний рух вниз і, дуже імовірно, саме тому закінчив торги з плюсом.

Тож хід наступних сесій на Українській біржі багато в чому буде залежати від перебігу торгів акціями в США, Китаї та Західній Європі – в більш явному вигляді, ніж це було місяць чи два назад.

Сьогодні зранку фондовий індекс континентального Китаю Shanghai Composite, який сьогодні торгується з великим перепадами, додає 3,0%. Фондовий індекс Гонконгу, який має в своєму складі багато акцій континентального Китаю, підростає на 2,3%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зранку зростає на 1,6%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси додають від 0,5% до 2,3%. Так само в плюсі торгуються і ф’ючерси на американські фондові індекси. Сьогодні, цілком очевидно, фондові біржі США спробують (і мабуть успішно) після семи негативних сесій до вчора закріпити успіх середи.

Тож нас очікує сьогодні, скоріше, позитивна початок торгової сесії, і позитивне закриття торгів на Українській біржі.

Однак, слід враховувати, що чинники, які привели до зниження на фондових біржах США, Європи, а саме високі оцінки ринків, негативна динаміка прибутків корпорацій США, сповільнення темпів росту економіки Китаю, і низькі ціни на сировину нікуди не ділись. Ріст відсоткових ставок в США, який має велике значення для фондових ринків, якщо і відклався, то ненадовго. Тож і тиск зовнішніх ринків лишатиметься. З іншої сторони, ціни акцій в Україні настільки низькі, що подальші продажі акцій не мають великого сенсу, а учасники локального ринку акцій прагнуть до росту. Тож, імовірно, локальний ринок акцій буде залишатись доволі стійким до зовнішнього впливу і спробує, нерідко всупереч йому, в подальшому зростати.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 августа 2015
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 27/08Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду