Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 31 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 979,78-0,06%

Індекс Української біржі, провівши майже всю торгову сесію п’ятниці у червоній зоні, під кінець торгів здійснив різкий і значний ривок вверх, і закінчив торги плюсом у 0,85%. Технічно на Українській біржі наразі проглядається подальший рух нагору. Це буде вже друга така серйозна спроба за останній час; перша, зовсім недавня, була перервана суттєвим зниженням на основних світових фондових біржах.

Фондові індикатори західних фондових бірж закономірно після двох днів сильного росту в останній день минулого тижня взяли невелику паузу. Основні європейські фондові індекси у своїй більшості в останній день тижня незначно підросли. Загальноєвропейські фондові індекси: голубих фішок - Stoxx 50 та широкий - STOXX Euro 600 закінчили п’ятничні торги ростом відповідно на 0,2% та 0,3%. Консервативний фондовий індекс США, Dow Jones Industrial Average, в цей день незначно просів – на 0,07%, в той час, як широкий індекс S&P 500 незначно додав – 0,06%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в п’ятницю підріс на 0,9%. Імовірно, що, після сьогоднішньої паузи західні біржі зроблять ще один крок наверх в своєму руху відновлення після спаду, після якої опиняться на роздоріжжі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси суттєво знижуються, втрачаючи близько 1%. Індекс  MSCI EM майже незмінний з мінусом у 0,06% - азійські ринки сьогодні переважно в червоному. Фондовий індекс континентального Китаю, Shanghai Composite, недавнє дводенне падіння якого в сумі на 16% спровокувало різке зниження світових фондових бірж, сьогоднішній ранок розпочав мінусом у 3,5%. Зараз індикатор вирівнявся і знижується на 1,5%. Хоча під кінець торгів, які ще не завершились, і можливий різкий рух індексу нагору, негативна динаміка Shanghai Composite сьогоднішні зранку ще раз нагадує інвесторам про загрозу сповільнення росту економіки Піднебесної, фактор, що впливає на всі фондові ринки.

Особливих новин для учасників фондових ринків наразі немає. Зустрічі банкірів в Jackson Hole, США, до яких традиційно прихована увага інвестиційної спільноти, додаткової ясності в позицію Центральних банків не внесли. Увагу учасників ринків акцій привернув вихід стратегічного огляду китайського фондового ринку Bank of America, в якому прогнозується зниження фондового індексу континентального Китаю, Shanghai Composite, ще на 35% через переоцінку китайських акцій та сповільнення економіки країни.

Для учасників локального ринку акцій може бути цікавим вихід в п’ятницю зранку звітності компанії Миронівський хлібопродукт (МХП) за другий квартал 2015 року. Фінансові показники компанії за перше півріччі 2015 в доларах США, включаючи прибутки, вийшли близькими до показників аналогічного періоду минулого року, що до певної міри можна вважати досягненням, враховуючи чинник знецінення гривні. Останні три квартали трейлінгові 12 місячні фінансові показники МХП в американській валюті мало змінюються. Ціна акцій МХП на Лондонській біржі слабо відреагувала на публікацію.

На цьому відносно негативному фоні, який виходить від зовнішніх ринків, сьогодні слід, скоріше, очікувати негативної динаміки на українському ринку акцій. Найближчими днями варто, в лінії з очікуваннями стосовно руху на західних біржах, ставити (після паузи) на рух цін українських акцій наверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 31 августа 2015
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 31/08
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду