Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 1 сентября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 972,39-0,75%

Вчора сценарій  торгів п’ятниці на Української біржі майже повторився. Індекс УБ, провівши майже всю торгову сесію у червоній зоні, і після поступового зниження протягом дня, під кінець торгів здійснив різкий і значний ривок наверх. Торги індикатор закінчив, відступивши трохи від максимуму, як і в п’ятницю, тільки на цей раз з невеликим мінусом у 0,06%. Технічно на Українській біржі так само, які і раніше, проглядається подальший рух нагору.

Вчора основні світові фондові майданчики після росту минулого тижня, і часткового відновлення ринків, яке послідувало за сильним зниженням, закономірно взяли паузу і трохи просіли. Так буває практично завжди при відновленні ринків після падіння. Основні європейські фондові індикатори за виключенням FTSE 100 втратили до 0,5%. Індекс Лондонської фондової біржі підріс в понеділок на 0,9%. Фондові індекси США знизились в перший день тижня від 0,7% Dow Jones Industrial Average до 1,1% - NASDAQ. Широкий індекс S&P 500 просів на 0,8%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в понеділок знизився на 0,2% і вийшов на своєрідне «плато». Індикатор на денному графіку протягом двох останніх торгових днів та сьогоднішнього ранку показує мінімальні зміни, і мінімальні відхилення від середнього значення.

Сьогоднішній ранок першого дня осені виглядає не дуже приємним з точки зору фондових ринків – всюди переважає червоний колір. Ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються в межах 1,3-1,7%, ф’ючерси на американські фондові індекси втрачають від 1,5% до 1,8%. Такої негативної динаміки перед відкриттям торгів вже давно не було. Індекс MSCI EM знижується помірковано – на 0,6%.

Причиною настільки значного зниження, імовірно, є вихід нових даних по економіці Китаю. Офіційний Індекс менеджерів закупівель у промисловому виробництві (PMI) знизився до 49,7 у серпні з 50 в липні, в той час як остаточне значення  індексу PMI Caixin/Markit склало 47,3 в серпні, в порівнянні з 47,8 у липні. Після виходу даних фондовий індекс континентального Китаю Shanghai Composite знижується на 1,4%, японський Nikkei 225 та австралійський ASX 200 на 3,8% та 2,1% відповідно. Інші азійські фондові індекси знижуються суттєво менше.

Вчора банк Goldman Sachs понизив прогноз темпів росту китайського ВВП на наступні три роки 2016, 2017 та 2018 до 6,4%, 6,1% та 5,8% з 6,7%, 6,5% та 6,2%, які банк прогнозував раніше. Уряд Китаю ставить за мету досягти 7% росту економіки країни.

Ріст економіки Китаю важливий не тільки для самої країни, а й враховуючи розмір китайської економіки, для всієї світової економіки та, в першу чергу економік країн, які розвиваються та країн, які покладаються на попит на сировину.

На цьому негативному фоні можливо очікувати повторення вчорашнього сценарію торгів. За їх результатами учасників локального ринку акцій може очікувати помірковане зниження індексу УБ. Стабільність на локальному ринку акцій наразі забезпечують дуже низькі ціни акцій, прагнення учасників ринку до росту цін акцій, та поступове відновлення економіки країни. За день чи два має бути ще один крок західних фондових бірж уверх. Тоді дуже імовірно побачити ріст і на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 сентября 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 01/09
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду