Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 2 сентября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 974,9+0,26%

Вчора індекс УБ просів на 0,75%. Непоганий результат, якщо взяти до уваги вчорашнє значне зниження основних світових фондових індексів. Низькі ціни локальних акцій та прагнення учасників українського ринку акцій до росту, так само, які і позитивні новини щодо покращення макроекономічної та фінансової ситуації в Україні тримають ціни українських акцій на плаву. Будь тиск ззовні поменше, ми б побачили ріст основного фондового індикатора країни.

Як вже було згадано вище, вчора на світових фондових ринках спостерігалось значне зниження цін. Загальноєвропейські індекси втратили за підсумками торгів 1 вересня: «голубих фішок», 50 найбільших підприємств регіону, Euro Stoxx 50 - 2,5%, широкий індекс 600 крупних емітентів Європи, Stoxx Europe 600 - 2,7%. Основні фондові індекси США знизились в межах 2,8%-3,0%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, у вівторок опустився на 2,2%. Зниження індексів відбулось після виходу негативних новин щодо економіки Китаю – публікацій індексів менеджерів закупівель країни, PMI, офіційного та неофіційного.

Сьогодні зранку основний фондовий індекс континентального Китаю, Shanghai Composite знижується на поміркованих 0,9%. У четвер і п'ятницю біржі КНР будуть закриті у зв'язку з проведенням в країні урочистих заходів з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни.

В цілому фондові індекси азіатсько-тихоокеанського регіону сьогодні ведуть себе відносно спокійно. На фондових біржах регіону переважає червоний колір, але зниження, де воно є, - відносно невелике.  Індекс MSCI EM втрачає 0,2%. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку, напроти, - в зеленому: європейські додаючи 0,8-1,4%, американські – близько 0,8%. Сьогодні на ринках Європи та США має бути позитивний день. Фондові індекси обох регіонів в останні п’ять торгових сесій сильно коливались, що є звичайною поведінкою індикаторів при відновленні після різкого і сильного зниження. Цей рух має заспокоїтись завтра - післязавтра або ще через кілька днів, якщо рух нагору продовжиться. І тоді постане два питання: де та точка рівноваги, до якої дійдуть індекси – вище чи нижче значення, з якого почалось зниження, та друге – а що далі? Здається, очікування росту відсоткових ставок в США, яке може лише трохи відсунутись по часу, слабкі макроекономічні новини з країн, які розвиваються, як і відсутність росту прибутків американських корпорацій, як і тиск зі сторони фондових індикаторів Китаю, які є завищеними і наразі не в повній мірі відображають фінансові реалії, а значить будуть ще знижуватись, не дозволять дійти фондовим індексам Європи та США до максимумів середини цього року та будуть спричиняти тиск на них і надалі. А це значить спричиняти тиск і на українських фондовий ринок, який за інших умов, майже  точно, в найближчій перспективі б зростав. Проте, все ж локальний український ринок акцій за умов подальшого покращення макроекономічної та фінансової ситуації в країні має шанс показати, хай не дуже переконливі, та все ж позитивні результати.

Сьогодні ж нас, імовірно, чекає позитивна торгова сесія на фондових біржах Європи та США та, імовірно, і в Україні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 сентября 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 02/09
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду