Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 7 сентября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 988,93+0,82%

Минулої п’ятниці індекс УБ підріс на 0,2%, незважаючи на негативний тиск ззовні. В цей день практично всі основні закордонні фондові майданчики закінчили торги суттєвим зниженням. Цей факт росту всупереч тиску ззовні говорить про певну силу локального ринку акцій нині, який через дуже низькі ціни акцій та покращення макроекономічної та фінансової ситуації в країні, поступово йде вверх чи в усякому разі не йде вниз.

Європейські фондові індекси останнього дня минулого тижня втратили від 2,2% до 2,8%. Основні фондові індекси США - Dow Jones Industrial Average, і широкий індекс S&P 500 знизились на 1,7% та 1,5% відповідно. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів в цей день на 1,6%.

По великому рахунку особливих приводів в цей день для зниження фондових індикаторів не було. Місячний звіт по праці в США, головна подія п’ятниці, вийшов змішаним: в ньому, як сказав один з аналітиків, «було потроху для всіх». Число нових робочих місць 173 тис. в країні, створених в серпні, виявилось суттєво менше очікуваних 217 тис. Проте показники червня та липня були переглянуті вгору – на 44 тис., рівень безробіття знизився більше очікувань – до 5,1%, а вартість робочої сили в річному вимірі (показник на який звертає особливу увагу ФРС) зросла на 2,2%. Такий звіт легко виправдає довгоочікуване (з острахом учасників фондового ринку) підвищення базової відсоткової ставки в США, так само, як і в ньому можна знайти моменти, на які  можна послатись, щоб відтягнути це рішення. Тож зниження фондових ринків в минулу п’ятницю можна скоріше пояснити сполученням чинників: суто випадковим більшим продажем акцій перед можливим підвищенням відсоткових ставок в США, пересторогою щодо можливої негативної динаміки китайських фондових бірж, які з приводу свят в п’ятницю не працювали, тощо.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси суттєво підростають, додаючи близько 1%. Індекс MSCI EM, навпаки, знижується, втрачаючи 0,7%. Китайський фондовий ринок, як вважають фахівці, ще має потенціал до зниження і це тисне на азійські ринки в цілому, як і на ринки країн, які розвиваються. Фондовий індекс континентального Китаю, Shanghai Composite, знижується сьогодні при великих коливаннях на 1,5%.

На цьому змішаному фоні варто очікувати близької до нейтральної динаміки українського ринку акцій сьогодні з приблизно рівною імовірністю, як слабкого росту, так і слабкого зниження індексу УБ. Здається шанси на слабкий ріст – трохи вищі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 сентября 2015
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 07/09Рост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду