Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 09:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 9 сентября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 989,86+0,37%

Вчора індекс УБ знизився на 0,3%. Рух можна розглядати, як невелику корекцію на тренді зростання.

Рух на українському ринку відбувся на фоні дуже суттєвого росту основних закордонних ринків. І що важливо, сьогодні сильний рух вгору на цих ринках, дуже імовірно, продовжиться.

Вчора основні європейські фондові майданчики додали від 1,1% до 1,6%. Основні фондові індекси США з урахуванням пропуску понеділка з приводу вихідного, зросли в діапазоні 2,4-2,7%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, нарешті показав значний плюс за один торговий день - у 1,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські індекси знов сильно додають – 1,1-1,7%, на американські – теж немало – більше 1%. Індекс MSCI EM зростає на 2.2%. Японський індекс Nikkei 225 в плюсі аж на 7,7%! Це найбільший денний ріст цього індексу з 2008 року. Фондовий індекс континентального Китаю, Shanghai Composite, зростає на 2%, фондовий індекс Гонконгу на 3,2%.

Відверто кажучи, причини такого дводенного росту (з сьогоднішнім) бачаться як технічні чи психологічні. Без нього після недавнього суттєвого зниження ринків і наступного застою коло мінімумів, торгівців та інвесторів могла б захопити хвиля песимізму , що, імовірно, спровокувало б нову хвилю розпродажів. Це такий процес, який підтримує сам себе. До того ж, маркет-мейкери протягом цих днів можуть «відбити» «шорти» та отримати певний додатковий дохід.

Реальних же значимих фундаментальних новин, які б підтримували настільки значний ріст саме цього дня, як і минулого - немає. Так, вишли непогані дані по економіці Німеччини, та вони не можуть мати, скажімо, такого впливу на європейський фондовий ринок.

Цікаве в цьому світлі вчорашнє інтерв’ю головного економіста Всесвітнього банку Каушика Басу фінансовому виданню Financial Times, в якому фахівець висловив думку, що підвищення базової ставки ФРС у вересні не може мати безпосереднього сильного негативного впливу на економіку, проте психологічний негативний ефект на фондові ринки країн, які розвиваються, може бути значним. Це підвищення може посіяти «паніку та метушню» та, на фоні інших негативних новин, яких чимало, спровокувати «страх капіталу» і його значний відтік з фінансових ринків країн, які розвиваються, поглибивши в тому числі і негативні явища в економіках і фінансах цих країн. Тож позитивний рух ринків вчора і сьогодні можна, послуговуючись «теорією змови», розглядати і як свідому боротьбу основних гравців з негативними настроями на фінансових ринках, що цілком можливо, враховуючи недавню історію, відповідає дійсності.

Так чи це ні, сьогодні буде дійсно дуже позитивний день для фондових ринків по всьому світу і було б нелогічно не очікувати суттєвого позитивного руху і на локальному ринку акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 сентября 2015
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Утренний комментарийРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду