Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 844,23-0,46%

Першого дня цього тижня індекс УБ за результатами торгів підріс на 0,55%. Шість індексних акцій закінчили торги в позитивній зоні, чотири – в негативній. Останні чотири торгові сесії, як слідує з тижневого графіка, індикатор пробує зростати. Сьомого жовтня та першу половину дня восьмого жовтня індекс Української біржі вибудовував «дно», а з другої половини восьмого жовтня, як видно на графіку, почався майже рівномірний несильний ріст індикатору.

Закордонні ринки перебувають у фазі очікування публікації звітності за 3-ій квартал 2015 року. На фондовому ринку США, де звітність очікується зі слабкою, невиразною динамікою, є певний тривожний настрой. На цьому тижні фінансові показники оприлюднять близько 35 компаній, що входять у розрахунок індексу S&P 500, в тому числі Intel, Johnson & Johnson, Schlumberger і General Electric. Цього ж тижня опублікують звітність основні банки країни: JPMorgan Chase - сьогодні, Bank of America і Wells Fargo - завтра, в середу, Citigroup та Goldman Sachs - в четвер. Згідно з даними S&P Capital IQ наразі очікується ріст прибутків банків на 3% рік до року в порівнянні з прогнозом росту у 6,1%, актуальним тижнем раніше. В Європі ситуація з динамікою прибутків корпорацій виглядає набагато краще.

Вчора на цьому фоні основні європейські фондові індекси, в основному, закінчили торги невеликим зниженням. Виключення склав німецький DAX, який додав за результатами торгів 0,2%. Панєвропейський індекс «голубих фішок», Euro Stoxx 50 втратив в цей понеділок 0,09%, широкий індекс STOXX Europe 600, -  0,3%. Фондовим індексам США вдалось закінчити торги в плюсі. Консервативний індекс 30 найбільших компаній традиційної економіки, Dow Jones Industrial Average, підріс на 0,3%, широкий індекс S&P 500 – на 0,1%. Три останні торгові сесії основні американські фондові індекси показують дуже слабку, але все ж позитивну динаміку.

Великою подією для товарних та фондових ринків вчора стало, більш, ніж 5% денне зниження цін на нафту. До того ціни за тиждень виросли на 10%. Сьогодні ціни на нафту зранку коригуються вверх та додають 0,6%. Та проте вчорашнє зниження має вплив на фондові ринки країн, які розвиваються. Якщо вчора їх композитний індекс MSCI EM додав 0,7%, то сьогодні зранку індикатор втрачає теж близько 0,7%.

Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку теж торгуються в «червоній зоні», знижуючись відповідно на 0,2-0,4% та 0,1-0,15%.

Сьогоднішній негативний тренд за закордонних ринках може перешкодити відновленню вітчизняного фондового ринку, яке розпочалось. Оцінюючи шанси на ріст та зниження на локальному ринку акцій в ході та за результатами торгової сесії можна оцінити їх, як 50:50 при імовірній слабкій динаміці ринку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 октября 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 13/10
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду