Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 15 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 836,57-0,91%

У вівторок індекс УБ за результатами торгів знизився на 0,46%. Це зниження, однак, не переломило тренду останніх днів - дуже слабкого зростання локального ринку акцій після його стабілізації на низьких рівнях. Що стосується окремих акцій, звертає на себе увагу майже 5% зростання ціни акцій Райффайзен банк Аваль у вівторок після суттєвого зниження з кінця першої декади вересня до кінця першої декади жовтня. Всього ж за останні п’ять торгових сесій по ціні закриття ціна акції банку зросла на 14%.

Основні світові фондові біржі вчора переважно знизились. Зниження основних фондових індексів в Європі склало від 0,7% до 1,2% - в середньому 0,75-0,9%. В США індекси Dow Jones Industrial Average та S&P 500 знизились відповідно на 0,9% та 0,5%. Композитний індекс MSCI EM після зниження вівторок на 1,3%, втратив в середу ще 0,6%. Сьогодні, схоже, фондові індикатори будуть непогано відновлюватись. Індекс MSCI EM зранку додає 1,75%, повертаючи всі втрати двох минулих днів, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зростають на 0,6-0,85% - в цілому непоганий ріст.

В США на поведінку акцій наразі в першу чергу впливає сезон звітності корпорацій. Схоже на те, що «бики» фондового ринку США скористались недавнім невеликим часовим проміжком між розпродажами на фондових ринках та початком публікації звітності за третій квартал, як і інформаційним приводом – відносно м’якими заявами членів Комітету по відкритим ринкам ФРС, і помітно «підняли» ринок. Зовсім не виключено, що вони очікували плавного зниження ринку за результатами публікацій квартальних звітів американських корпорацій, що, імовірно, зараз і відбувається. Вчора ньюс-мейкером стала найбільша мережа магазинів роздрібної торгівлі США Wall Mart, яка опублікувала слабкі результати за 3-ій квартал 2015 року, і невисокі прогнози по виручці на 2016 рік. Акції компанії «провалились» після публікації на 10%. Саме на цю обставину в основному посилались вчора оглядачі коментуючи вчорашнє зниження фондового ринку США.

В цьому зв’язку представляють інтерес коментарі стратегів по ринкам. Так головний стратег по акціям США  Goldman Sachs Девід Костін вважає, що індекс S&P 500 закінчить рік на рівнях близьких до рівня свого вчорашнього закриття – 2000 пунктів. "Домінуючим фактором в жовтні буде сезон звітності за третій квартал. Ми очікуємо поєднання розчаровуючого зростання виручки і слабкої рентабельність з негативними прогнозами на четвертий квартал і погіршенням перспектив на 2016 рік". Економісти Goldman Sachs на відміну від консенсус-прогнозу також очікують підвищення базової ставки ФРС після засідання 15-16 грудня поточного року.

Відомий фахівець по фондовому ринку США, оптиміст по натурі, бувший Головний стратег по акціям США Bank of America, Томас Лі вбачає позитив у поточній невиразній звітності американських корпорацій в тому, що відносно невисокі результати корпорацій мають однією з причин сильний долар США, який забрав «до 8% прибутків». Оскільки цей чинник перестане мати сильний вплив в наступному році, результати корпорацій США в 2016 будуть помітно кращими.

В цілому зовнішній фон для українського ринку з урахуванням вчорашнього зниження ринків складається нейтральним і, навіть, більше позитивним. На цьому фоні можна очікувати сьогодні слабкої динаміки локального українського ринку акцій з більшою імовірністю його зростання.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 октября 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 15/10Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду