Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 19 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 809,5+0,56%

Минулої п’ятниці локальні українські акції в черговий раз відзначились не в кращу сторону. Індекс УБ за результатами торгів в останній день минулого тижня знизився на 3,8% - до 804 пунктів. Індикатору ніяк не вдається знайти опору, і він уже притул наблизився до мінімального значення за три роки у 797 пунктів, досягнутого 17 квітня 2013. Одна з головних причина такої поведінки індексу УБ криється в наборі емітентів, акції яких входять до індексної корзини місцевої біржі. Щоб в цьому переконатись достатньо порівняти поведінку індексу УБ і іншого індексу українських акцій - UXagro. Відсутність дивідендів, вільних грошових потоків, а часто навіть прибутків протягом років – ось що спричиняє справжній тиск на індекс Української біржі. Наявність же дивідендів, вільних грошових потоків, прибутків у емітентів, акції яких складають індексну корзину UXagro, є причиною того, що технічна картина цього фондового індикатору виглядає набагато краще. Трейдерам, а особливо інвесторам не слід забувати, що саме фундаментальні показники емітентів визначають довгострокову поведінку акцій.

В п’ятницю на фондових біржах Європи та Північної Америки продовжилось зростання. Широкі європейський та американський індекси: STOXX Europe 600 та S&P 500 підросли відповідно на 0,6% та 0,5%. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM додав скромних 0,06%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно знижуються, індекс MSCI EM торгується з мінімальними змінами.

Зранку вийшли нові дані по китайській економіці. Ріст ВВП Китаю в третьому кварталі 2015 року склав 6,9% в річному вираженні, сповільнившись у порівнянні з другим кварталом (+7%), але перевершивши очікування експертів, як в середньому прогнозували підйом на 6,8%. Промислове виробництво в КНР зросло у вересні на 5,7% в річному вираженні після підвищення на 6,1% у серпні, повідомило Національне статистичне управління КНР. Аналітики прогнозували зростання на 6%. Роздрібні продажі в країні збільшилися минулого місяця на 10,9%. У серпні зростання склало 10,8%, і аналітики очікували збереження цих темпів у вересні.

Зараз виявляється доволі складним прогнозувати поведінку індексу Української біржі день від дня. Продажі окремих учасників ринку при невисокій ліквідності ринку спричиняють несподівані негативні зміни в цінах акцій. Одне зрозуміло – скоро це має припинитись і індикатор УБ піде вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 октября 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 19/10
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду