Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 21 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 810,48+2,03%

Вчора індекс УБ втратив 1,9% і закінчив торги на новому трирічному мінімумі у 794,3 пункти. Це на 2,7 пункти або 0,34% нижче попереднього мінімуму 17 квітня 2013 року та на 1,6% вище п’ятирічного мінімуму у 781,1 пункти, досягнутого 25 жовтня 2012 року. Нижче вже йдуть значення кризового 2009 року. Так що, позавчорашній ріст індексу на 0,6%, як виявилось, значив небагато. Мабуть, вкотре, і ще раз варто повторити, що основною причиною такого зниження і таких низьких значень індексу Української біржі (низьких по відношенню до активів, які за ним стоять) є низька (як мінімум) інвестиційна якість емітентів, акції яких формують індексну корзину УБ, а саме багаторічна відсутність дивідендів, дуже малі вільні грошові потоки та навіть малі формальні прибутки. Є в Україні і інші емітенти, акції, яких наприклад представлені в індексі UXagro.

Тепер - приємні новини. В понеділок міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті до "В- / В" з "SD / D" (вибірковий дефолт). Прогноз по рейтингам - "стабільний". Довгострокові і короткострокові рейтинги за зобов'язаннями в національній валюті були покращені до "B- / B" з "ССС + / С". Рейтинги вищі, ніж були протягом вже тривалого часу. "Це є першим кроком по поверненню України на міжнародні ринки капіталів і полегшення надання фінансування з боку міжнародних фінансових інститутів і експортно-кредитних агентств", - йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України, опублікованого у вівторок. Так що, зараз можна говорити про покращення надійності портфельних інвестицій, як у зовнішні, так і внутрішні запозичення держави Україна, а також певне підвищення надійності банків і банківської системи України в цілому, які володіють цими фінансовими інструментами.

Вчора опубліковані перші квартальні звіти українських банків за третій квартал 2015 року. «Відкрила сезон» звітність «Приватбанку»; трохи пізніше була опублікована звітність «Укрсоцбанку» - банку Юнікредит. На жаль квартальна звітність українських банків за українськими стандартами є зараз недостатньо інформативною, оскільки не містить звіту про рух грошових коштів. Інформацію стосовно кредитної якості кредитних операцій банків викривлена в кращу сторону і йде з суттєвим часовим лагом по відношенню до аналогічної інформації по МСФЗ. Звіт же про фінансові результати банків України є зараз не тільки не повним, але й таким, який може ввести в оману, оскільки останнім часом спостерігається значне розходження між нарахованими та реально отриманими доходами українських банків. На жаль деякі українські банки в 2015 році погіршили інформованість клієнтів стосовно своїх операцій. Так, наприклад, дочірній банк «Сбербанку Росії» в 2015 перестав публікувати квартальну звітність за МСФЗ (на відміну від свого дочірнього банку в Білорусі), а остання «кредитна думка» міжнародного рейтингового агентства Moody’s кінця серпня 2015 стосовно дочірнього банку «Сбербанку Росії» в Україні та «Промінвестбанку» (від 25.08.2015 та 28.08.2015) не знайшла відображення ні на сайтах цих кредитних організацій, ні в повідомленнях інформаційних агентств.

Вчора фондові індекси Європи та США незначно знизились. Зниження пан європейських індексів: «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкого індексу, STOXX Europe 600, склало відповідно 0,5% та 0,4%. В США у вівторок фондові індекси: консервативний вузький, Dow Jones Industrial Average, та широкий, S&P 500, знизились відповідно на 0,08% та 0,14%. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM втратив незначних 0,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно підростають, індекс MSCI EM втрачає незначних 0,1%. Що стосується останнього, то варто відзначити, що після певного відновлення індекс останніми днями «флетує», практично не змінюючись навіть протягом дня.

Тема фінансової звітності за третій квартал 2015 року наразі домінує на фондових ринках. Та ринки зараз схильні в цілому не дуже піддаватись негативним новинам, які слідують з фінансових звітів. Останні в більшій мірі впливають на поведінку акцій конкретних емітентів.

Як і протягом останніх днів і, навіть, тижнів, прогнозувати ситуацію на локальному ринку акцій важко. На малоліквідний ринок зараз тиснуть продажі окремих учасників. Коли вони закінчаться, і при яких цінових рівнях для продавців вони втратять сенс, наразі сказати важко. Зрозуміло одне – цей час неухильно наближається. І після закінчення продажів ринок піде вгору.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 октября 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Утренний комментарий 21/10Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду