Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 777,79-4,03%

Вчора індекс УБ нарешті підріс на 2,0%. Це відбулось після зниження попереднього дня на 1,9%, коли індекс обновив трирічний мінімум. Хотілось би вірити, що індикатор знайшов, нарешті своє «дно», і почне зростати, чи, хоча б, не знижуватись. Та поки ріст чи стабілізація не стануть стійкими цьому не буде віри.

Вчора основні європейські фондові індекси, переважно, незначно підросли, американські – закінчили торги в невеликому мінусі. Німецький DAX та французький CAC 40 додали відповідно 0,9% та 0,5%. Так само з плюсом у 0,5% закінчив торги загальноєвропейський індекс «голубих фішок» Euro Stoxx 50, а от широкий панєвропейський індекс, STOXX Europe 600 на закритті показав символічний мінус у 0,01%. Американські Dow Jones Industrial Average та S&P 500 знизились відповідно на 0,3% та 0,6%. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM втратив 0,6%. Ріст закордонних фондових індексів почав пригальмовувати ще кілька торгових сесій назад, тож вчорашня динаміка не стала несподіванкою. Імовірно, фондові індикатори знайшли певну точку рівноваги.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено, на американські фондові індекси – підростають. Індекс MSCI EM знижується на поміркованих 0,4%.

По великому рахунку ситуація на фондових ринках стабільна, і характеризується невеликими змінами. Не видно якихось радикальних змін і на видимому горизонті. Про це говорять мала зміна, і низькі дохідності довгострокових боргових інструментів уряду США: 10-и річних та 30-и річних державних облігацій. Дохідності стабілізувались на рівні відповідно близькому до 2,0% та 2,9%. Прогнози по інфляції в США економістів на найближчі роки досить помірковані. Тож з точки зору боргових інструментів не видно суттєвих змін, які б могли спричинити рухи цін акцій. Прогнози по цінам на сировину теж не дають приводів для таких рухів. Прибутки корпорацій мають теж невисоку динаміку і, власне, давно відомі аналітикам та інвесторам.

Для учасників локального українського ринку акцій зараз важливим є те, як поведуть себе ціни індексних акцій Української біржі сьогодні. Чи стане вчорашній день переломним для негативного тренду на ринку? Відповідь на це питання лежить у психології окремих учасників ринку, які розпродавали частину своїх портфелів останніми тижнями. Шанси на принаймні стабілізацію локального фондового ринку сьогодні-завтра є немалими, проте не 100%.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 октября 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 22/10
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду