Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 777,11-0,09%

Виявилось, що позавчорашній ріст індексу УБ на 2% нічого не значив. За вчорашню торгову сесію індикатор Української біржі втратив вдвічі більше - 4,0%. Основний вклад в негативну зміну індексу в четвер внесли акції «Азовсталі», які подешевшали за результатами торгів в цей день, відразу на 17,5%. В таких випадках часто говорять, що «мабуть хтось щось знав». Сьогодні або наступного понеділка чи у вівторок має вийти звітність цього підприємства за третій квартал 2015 року. Тож ряд учасників локального ринку акцій задає питання – чи не знають вже окремі трейдери, якість негативні новини стосовно фінансових показників емітента «Азвосталь», які мають бути опубліковані. В принципі ці показники не мають бути позитивними для ціни акцій. Останні новини не несли нічого доброго з цієї точки зору: ціни на прокат при експорті з України останнім часом суттєво знизились – до 298 доларів США за тонну на гарячекатаний лист та 270 доларів США на заготовку на умовах FOB Чорне море. Останні висловлювання керівника «Метінвесту», материнської компанії «Азовсталі», звучали так – «Метінвесту» необхідні, щонайменше, тривалі кредитні канікули. Саме підприємство, яке в 2-ому кварталі 2014 року вийшло на прибуткову роботу, вже в 2-ому кварталі 2015 показало суттєві збитки. Поточна ж ціна акцій Азовсталі» на УБ, якщо враховувати і поточну ситуацію на ринку, виходила з прибуткової роботи емітента. Таким чином нічого дивного в тому, що фінансові показники емітента мали б погіршитись, а за ними знизитись ціна акцій не було, однак виникає закономірне питання – чому саме вчора, і чому саме настільки?

На відміну від Української біржі, вчорашній день видався досить позитивним для зовнішніх фондових ринків. Цьому сприяла заява Маріо Драгі, керівника Європейського центрального банку (ЄЦБ) про те, що обсяг програми кількісного пом'якшення (QE) європейським регулятором може бути збільшений, а її термін дії продовжений у разі потреби. Ціни європейських акцій відразу після виступу Драгі почали зростати, а курс євро знижуватись. Позитивна зміна європейських фондових індексів за результатами торгів помітно перевищила 2%, негативна – курсу євро по відношенню до долара США - 1,5%. Американські фондові індекси за результатами торгів в четвер також сильно підросли. Широкий індекс S&P 500 додав 1,7%. Здається, «бики» американського фондового ринку скористались словами керівника ЄЦБ, як приводом, для, почасти, спекулятивної гри «на підвищення». Фондовий ринок США проігнорував доволі змішані і посередні фінансові звіти корпорацій країни за третій квартал 2015, які виходили в четвер. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM втратив за вчорашній день 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають, як і індекс MSCI EM, який додає під впливом вчорашньої позитивної торгової сесії в США, більше 1%. Таким чином, як видно, настрой на зовнішніх фондових ринках позитивний.

Вчорашня негативна динаміка акцій «Азовсталі» нагадала учасникам локального ринку акцій, що в Україні теж «стартував сезон звітності» за третій квартал 2015 року. Вже опублікували свої фінансові результати чимало банків. Проте звітність емітентів з індексної корзини УБ ще не з’являлась. Її поява може внести корективи в хід торгів на локальній фондовій біржі. Зараз на хід торгів на Українській біржі також в чималій мірі впливає поведінка кількох учасників ринку, які продають активи. Скоро цей розпродаж має закінчитись, і ми побачимо зростання і на локальній біржі. Проте чи буде мати місце саме сьогодні – питання.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 октября 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 23/10Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду